4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gerçek değil tatbikat!

DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Adana'da bir hastanede gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmayacak görüntülere sahne oldu.

Adana Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen "Tahliye Tatbikatı"nda İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekibi, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü Dağcılık ekibi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha ekibi ile hastane personeli görev aldı.

Tatbikat gereği deprem alarmının verilmesinin ardından hastanede tedavi gören hastalar, sağlık görevlileri tarafından hemen tahliye edildi. Deprem sonrası çıkabilecek yangınlara karşı nasıl müdahale edilebileceği ile ilgili uygulamalı olarak bilgi verildi.

Tatbikatta yangını söndürmek için yangın söndürme tüpünün yanı sıra ilk defa yangın söndürme topu kullanıldı. Alevlerin ortasına atılan yangın söndürme tüpü büyük bir gürültüyle patladı. Patlama anında çevreye zarar vermeyen yangın söndürme tüpü, kısa sürede yangını söndürme özelliğiyle dikkat çekti.

Daha sonra hastane binasında mahsur kalanların kurtarılmasına geçildi. Burada da sivil savunma ve itfaiye ekipleri devreye girdi. Ekipler, yaralıları ve hastane personelini kurtarabilmek için halatlar ve itfaiye araçlarının merdivenlerini kullandı. Halatla binadan indirilmeye çalışılan bir kadın sağlık görevlisi, bir ara tereddüt edip inmekten vazgeçmek istedi. Sağlık görevlisi, kurtarma ekipleri kendisini yukarıya çekerken vazgeçip tekrar binadan inmeye çalıştı. Tatbikatı izleyenler, binadan inmeyi

başaran kadın sağlık görevlisini uzun süre alkışladı.

Sağlık görevlilerinin olay yerindeki yaralılara müdahalesinin ardından tatbikat sona erdi.

DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI
DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:49:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?