4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Gerginliğin tek sebebi; Durak'

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yaptığı açıklama ve yorumlarla seçimin gergin hale geldiğini savundu.

Bilici, AK Parti İl Başkanı Mehmet Sağlam ile birlikte il binasında yaptığı basın toplantısında Adana'da seçimlerin gergin bir ortamda geçmesinin tek sebebinin Durak'ın yaptığı açıklama ve yorumlar olduğunu ileri sürdü. Bilici, Durak'ın seçimi kaybedeceğini anlayınca, olayı başka boyutlara çektiğini iddia ederek, "Bizim tek isteğimiz seçimin kurallara uygun, adil ve tarafsız bir şekilde yapılmasıdır. Başka hiçbir şey istemiyoruz" diye konuştu.

Bilici, seçim tespitlerinin yapıldığı ilk gün Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda sandık kurulu başkanının getirdiği bir torbada tutanak yaparken eksik yaptığını ileri sürerek şöyle devam etti:

"Orada bizim arkadaşımız olmasına rağmen sandık başkanı tutanağı eksik tutmuş. Bizim arkadaşımızda torbanın açılmasını ve tekrar sayılmasını istemiş. Burada bulanan MHP'li vatandaşlarda buna itiraz etmiş. Torbanın açılmasını istemesi Çukurova Televizyonun da farklı bir şekilde aksettirildi. Bu torbada AK Parti'ye 148 oy çıkarken, 146 oy çıkmış gösterilmiştir. Arkadaşımızın itirazı da bunadır. Maalesef Durak ve vatandaşlar başka boyuta çekmiştir."

Seçimin adil ve tarafsız geçmesini, milli iradeye saygı duyulması gerektiğini belirten Bilici, "Biz Adana'da birlik ve beraberlik içerisinde kavga olmadan yaşamak istiyoruz. Seçimler 24 saatte belirlenmesi gerekirken günlerdir belirlenemedi. İnşallah bu başka yıllara örnek olmaz" dedi.

Bilici, Adana'da seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini, Seyhan 1, 3 ve 4. bölgede tekrar oy sayımı başladığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?