5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Gerginlik tırmanıyor

Ülkücü İşçiler Derneği Adana İl Başkanı Cengiz Çetinöz, Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) bölücü öğrencilerin Osman Öcalan’la telekonferans yoluyla görüşmeler yaptıklarını, söz konusu öğrencilerin üniversiteye hakim olmaya çalıştığını öne sürerek, "Bölücülere direnemeyen rektörlüğe devlet sahip çıkmalıdır" dedi.

Ülkücü İşçiler Derneği Adana İl Başkanı Cengiz Çetinöz, Çukurova Üniversitesi’nde İstiklal Marşı’nın kabulünün 84. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen bayrak dikme törenine katılanlara, yaklaşık 250 kadar öğrenci grubunun taş ve sopalarla saldırdığını hatırlatarak, "Bizi, bir anda Anzak güçleri ile karşı karşıya bulunduğumuz hissiyatına getiren bu gelişmeler üzerine, daha önce izin verip inşaatını üniversitenin inşaat birimi elemanlarının yaptığı Türk bayrağı kaidesi tekrar söküldü. Yani rektörlük bölücülere teslim olarak geri adım atmak zorunda kalmıştır" dedi.
Çܒde durumun çok vahim olduğunu savunan Çetinöz şunları söyledi:

"Edindiğimiz bilgilere göre, R-1 kantini ve bazı derslikler bölücülerin işgali altındadır. Bu derslik ve kantinlerde Atatürk’ün bir tek posteri bulunmazken, bebek katili Apo’nun posterlerinin boy gösterdiği bildirilmektedir. Ayrıca bol miktarda cop, sopa ve kesici aletler depolandığı öğrenilmiştir. R-1 dersliğinden telekonferans yoluyla öğrencilerin Kandil Dağı’nda yuvalanmış Osman Öcalan ile görüşmeler yaptığı da alınan bilgiler arasındadır. Durum gerçekten çok vahimdir. Rektörlüğe geri adım attıran karanlık güçler üniversiteyi işgal etmiştir. Devlet rektörlüğe sahip çıkmalı, yalnız bırakılmamalıdır. Çukurova Üniversitesi’nde oluşan tümör bedeni sarmadan yok edilmelidir."

Bu arada 21 Mart’ta Nevruz kutlamaları için bölücüler tarafından rektörlüğe baskılar yapıldığı yönünde bilgiler alındığını ileri süren Çetinöz, "Bazı grupların, kutlamalar sırasında polisin kampusa girmemesi için rektörlüğe baskı yaptığını öğrendik. Rektörlüğün, arkasını karanlık güçlere dayamış gruplara boyun eğmeyeceğini bilmek istiyoruz. Ancak yaşanan hadiseler bunun tam tersini gösteriyor. Uyarıyoruz; Allah göstermesin oralarda kan dökülür ise ihmalin sorumluluğu, sessiz kalan yöneticilerin olacaktır. Gri politikalar yapanların aklını başına toplamasını, artık rengini belli etmesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 14:25:16
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 18:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?