4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gıda, plastik ve ambalaj fuarları açıldı

Adana'da, Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ), TÜYAP A.Ş. ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (PAGEV) işbirliğiyle düzenlenen "Çukurova Gıda-Gıda Tek", "Plastik ve Kauçuk" ve "Ambalaj" fuarları eş zamanlı olarak açıldı.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28 Mart'a kadar açık kalacak fuarlarda, 130 firma bin 500'ün üzerinde ürün sergileyecek.
Adana Valisi İlhan Atış, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarım ve tarıma dayalı sanayisiyle ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Adana'nın; gıda, plastik ve ambalaj sektöründe de ciddi ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

Plastik, gıda ve ambalaj sektöründen çok sayıda firma ve firma temsilcisini Adana'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Atış, "Bu fuarların ilimizin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu düşünüyor ve her fuar açılışına da katılmaya çalışıyorum. Fuarlar, Adana'nın yaşam kalitesini yükseltiyor" dedi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, gıda, ambalaj ve plastik sektörlerinin gayri safi milli hasıla içinde önemli bir paya sahip olduğunu, bu sektörlerin yarattıkları istihdam gücü, potansiyeli ve ihracat verileri göz önüne alındığında ülkenin lokomotif sektörleri içinde başı çektiğini ifade etti.

Gıda, tarım ve tarıma dayalı sanayiyle ön plana çıkan Adana'nın son dönemlerde ambalaj ve plastik sektörlerinde de ciddi yatırımlarla adından söz ettirmeye başladığını kaydeden Ersözlü, "Adana, sektör için önemli bir pazar haline gelmekte, bu pazarın önümüzdeki yıllarda canlılığını sürdürecek olması fuarlarımızın Adana ve bölgesi için ne kadar önem arz ettiğini de gösteriyor.

Dolayısıyla, tarımsal ürünlerin zenginliğiyle Çukurova Bölgesi'nde böylesine önemli sektörlerde düzenlediğimiz fuarların başta Adana olmak üzere tüm bölge ekonomisi ve yatırımları için katkılar sağlayacağı inancındayız" diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl söz konusu fuarların 40 bin ziyaretçi çektiğini de anımsatan Ersözlü, bu yıl da çok sayıda yerli-yabancı ziyaretçi beklediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından, Vali Atış ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kesti. Atış, daha sonra fuardaki stantları gezdi. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı fuar süresince "6. Geleneksel Ustamın Pastası Yarışması" da düzenlenecek. 27 Mart Cuma günü yapılacak yarışma, Türkiye'nin yanı sıra Suriye, Gürcistan, İran, Kosova ve Makedonya'dan 25 profesyonel aşçı ve pastacının katılımı ile gerçekleşecek. Dereceye giren yarışmacılara, ödül olarak birer kese altın verilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 18:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?