4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Girişimci adayları ödüllendirildi

TOBB Adana İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Milli Eğitim işbirliğiyle, Adana’daki liseler arasında düzenlenen ‘İş fikrimiz geleceğimiz’ konulu makale yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri törenle verildi.


Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki törene İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Özlem Yemişçi, Adana Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkan Vekili Sümer Şen, Genel Sekreter Yardımcısı Birol Yalman, TOBB Adana İl Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Yılmaz, İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Ferdane Bayıldıran, öğrenciler, okul yöneticileri ve veliler katıldı. Adana il genelindeki liselerden 218 makalenin değerlendirildiği yarışmada, Adana Fen Lisesi öğrencisi Çınar Fidan, “Ben bir girişimciyim” başlıklı makalesiyle birinci oldu. Yarışmada Mobil Anadolu Ticaret Lisesi’nden Asiye Karaca’nın “Eğlenceli gözlük” konulu makalesi ikinciliğe, Çobanoğlu Ticaret Lisesi öğrencisi Yağmur Demir’in “Mor inek olabilmek” adlı çalışması ise üçüncülüğe değer görüldü.


Sponsorluğunu İstek Vakfı Değişim Okulları’nın üstlendiği yarışmanın töreninde, ilk 3’e girenlerin ödüllerini, İl Milli Eğitim Müdür Abdulgaffur Büyükfırat, ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve ÇTSO Başkanı Özlem Yemişçi verdi. Dereceye giren öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye edilirken, ilk 50 öğrenciye de Türkçe Sözlük, Atatürk’ün Nutku kitabı, MP3 çalar hediye edildi. İlk 50 öğrenci ayrıca, girişimcilik eğitimi alacak.


MÜFREDATA KONULMALI
TOBB Adana İl Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Yılmaz törendeki konuşmasında, yarışmaya katılımın yüksekliğinin, gençlerin girişimciliğe duyduğu ilgiyi gösterdiğini söyledi. Konuşmasında, lise müfredatına girişimcilik dersi konulmasını da öneren Yılmaz şöyle devam etti:
“Girişimcilik kavramının bilimsel yöntemler kullanılarak öğrencilerle buluşturulması, özellikle iş hayatında girişimcilik uygulamalarına yönelik ipuçlarının verilmesi ve gençlerimizin cesaretlendirilmesi için böyle bir uygulamanın ülkemiz adına çok yararlı olacağını düşünüyorum. Unutmamalıyız ki, bir sonraki neslin ekonomik hayatını, şu anda burada bulunan lise öğrencisi arkadaşlarımız ve onların yaşıtı olan milyonlarca gencimiz yönlendirecek. Şu anda bizlerin kurduğu işletmeleri, fabrikaları, bu salonda gördüğümüz arkadaşlarımız yönetecek.”
Törende daha sonra yarışmaya destekleyen kuruluşların yöneticilerine teşekkür belgesi verildi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 12:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?