2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Girişimcilere hibe desteği

ADANA'DA GİRİŞİMCİLERE HİBE DESTEĞİ

Adana İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolle, Kocavezir İş Merkezi alanında işyeri açmak için başvuranlara, yüzde 40 geri ödemeli olmak şartıyla 27 bin liralık destek verilecek.

İmza töreni, "İŞGEM adı kullanım protokolü" adı altında, Kocavezir İş Merkezi'nde bulunan İŞGEM Egitim Salonu'nda gerçekleşti.

Törene, Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, KOSGEB Adana Müdürü Hamit Sucu ve İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça'nın yanı sıra çok sayıda bürokrat katıldı.

Konuşmasında projeyle ilgili bilgiler veren İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, iş geliştirme merkezlerine Amerika ve Avrupa'da Türkiye'den daha fazla önem verildiğini belirterek, "Türkiye'de yalnızca 16 İŞGEM var. Bunların çoğu da zor durumda. Kendi yağıyla kavrulabilir Adana, Tarsus ve Van olmak üzere yalnızca 3 tane var. Duyarlılığın arttırılması gerekiyor" diye konuştu.

Dünya Bankasından aldıkları 800 bin liralık hibe ile 175 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Onatça, "Bu paranın 170 bin lirasını vergiye ödedik. Vergi konusunda İŞGEM'lerin muaf tutulması gerekiyor. Ayrıca Türkiye'de bir kişiye istihdam sağlamak için 98 bin Euro para gerekiyor. Biz Adana İŞGEM olarak 3 bin 600 lira kullanarak kişiyi istihdam ettik. Kocavezir İş Merkezi bünyesinde kullanılmayan alan mevcut. Bunun tarafımıza tahsis edilmesini talep ediyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Adana'da işsizliğin önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, "İşsizliğe çareyi yine Adanalılar bulacaktır. Adana'nın zenginlikleri çok fazla. O nedenle bu tür faaliyetlerin desteklenmesi gerekir" diye konuştu.

İstihdamın sağlanması için ellerinden gelen yardımı esirgemeyeceklerini vurgulayan Adana Valisi İlhan Atış ise, "Burada, pırıl pırıl insanlarımıza iş alanı açılacağı için sevinçliyim. Bunun devamı da gelecektir. Kentin en büyük problemi olan istihdamı bütün gayretimizle gerçekleştirmek için çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, KOSGEB ile İŞGEM arasında protokol imzalandı. imzalar, Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, KOSGEB Adana Müdürü Hamit Sucu ve İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça tarafından atıldı.

Protokol kapsamında, Kocavezir İş Merkezi'ndeki İŞGEM bünyesinde işyeri açmak isteyenler, 27 bin lira destek alacak. İşletmeci, bu paranın yüzde 40'ını geri ödeyecek.

ADANA'DA GİRİŞİMCİLERE HİBE DESTEĞİ
ADANA'DA GİRİŞİMCİLERE HİBE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 14:15:04
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 16:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?