4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Girişimciliği Destekleme Merkezi açıldı

ADANA GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME MERKEZİ AÇILDI

Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Adana Girişimciliği Destekleme Merkezi (AGİDEM) çalışmalarına başladı.

AGİDEM'in çalışmalarına başlaması dolayısıyla ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak ve Prof. Dr. Nejat Erk, ekonomik denge ve yöntemlerin her geçen gün değiştiği günümüzde, proje hazırlamanın finans kadar önemli hale geldiğini belirterek, “Bu merkez, girişimcilik ruhu olan ancak hangi sektörde faaliyet göstereceğine karar veremeyenlere yeni açılımlar sağlayacak. Adana, bu merkezle önemli bir eksiğini gidermiş oldu” dediler.

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek de bölgesel kalkınmanın temel direği olan Kalkınma Ajanslarının proje geliştiren kurum ve kuruluşlara verdikleri desteklerin çok anlamlı olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Adana ekonomisinin kabuk değiştirmesine milat olarak kabul edilebilecek en önemli proje, Bakü-Tiflis-Ceyhan Projesi ve beraberinde getireceği tersane, petro-kimya tesislerine ev sahipliği yapacak olan Yumurtalık Serbest Bölgesidir. Adana ekonomisine yeni açılımlar kazandırabilecek bu atılımlar, dünyanın büyük bölümünü etkisi altına alan ekonomik krizden dolayı beklenen gelişmeyi sağlayamamıştır. Bölgemizin lokomotif sektörü olarak bilinen tekstilde de gerek Çin'in gerekse yine ekonomik krizin de etkisiyle ciddi bir küçülme yaşanması, üretim, istihdam, ihracat gibi birçok önemli göstergenin dibe vurmasına neden olmuştur. Adana Ticaret Odası olarak Çukurova Bölgesi'nin bu darboğazdan çıkışı ve küresel gelişmeyi yakalaması için üzerimize düşen görevleri yerine getirme çabamız her geçen gün artarak devam etmektedir. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın Adana'ya kazandırılması, Ekonomik İşbirliği Formu, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi bu amaçla gerçekleştirilmiş projelerimizden sadece birkaçıdır. Çukurova Kalkınma Ajansı da girişimcilere verdiği destek ve kılavuzluğu ile bölge ekonomisinin yeni nefesi olmuştur.”

Pakyürek, Adana Girişimciliği Destekleme Merkezi’nin ulusal ve uluslararası yatırımcılara yardımcı olmak, bölge kapasitesi ve imkanlarını anlatmak ve yeni girişimciler ile girişimlerine yenilerini eklemek isteyen müteşebbislere istatistiki bilgiler, fon bulma ve mevzuat yönünden destek vermek amacıyla kurulduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 10:43:00
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 10:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?