4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Girişimcilik eğitimi aldı işini kurdu

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (ESOB), "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi" kapsamında "girişimcilik" eğitimi alan Gül Akel, azmetti ve kendi işini kurdu.

Haziran ayında yapılan "girişimcilik" eğitimini tamamladıktan sonra kendi işini kurma kararı alan evli ve 2 çocuk annesi Gül Akel, azmederek hayalini kurduğu işe kavuştu. Eşi, çocukları ve akrabalarının da desteğiyle Kıyıboyu Caddesi'nde bir kafe açan Akel, çok mutlu olduğunu söyledi. "Hayalimde kadınlar kahvehanesi kurmak vardı" diyen Akel, daha sonra bu fikrinden vazgeçtiğini belirterek, "Benimle birlikte eğitim alan kadın girişimciler arasında iş yerini ilk açan ben oldum. Bununla da gurur duyuyorum" dedi.

İş yerine özellikle sabahları ev hanımlarının gelip çay kahve içerek sohbet ettiklerini, akşamdan sonra da kardeşinin işlettiğini belirten Akel, "Şu an çok şükür hiçbir sıkıntımız olmuyor. Buraya gelen bayanlar, beni tebrik ediyorlar. Aslında benim düşüncem kadınlar kahvehanesi açmaktı. Sonra bir adım ileriye gidelim, bu tabuları yıkalım istedik. Hep erkekler mi gidip oturacaklar bir yerlerde. Çevremden de olumlu tepkiler aldım. Ailem destekledi. Gelen müşterilerimiz çok memnunlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:49:43
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 16:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?