3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Gökçek: İçme suyunda problem yok!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Adana'nın içme suyunda bir problem olmadığını, kendisinin de bu konuda herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi.

Başkan Gökçek, bazı basın organlarından kendisine atfen çıkan haberler üzerine konuyla ilgili olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'nın içme suyunda arsenik bulunduğu ya da sorun yaşadığına ilişkin tek kelime bir şey söylemediğini vurguladı.

Adana ve Mersin'den bazı gazetecilerin kendilerini arayarak bu konuda haber yapmaya çalıştığını belirten Gökçek, basın toplantısında yaptığı konuşmasının çarpıtılarak farklı noktalara taşınmaya çalışılmasına şaşırdığını ifade etti.

Adana'nın içme suyunda bir sorun bulunmadığını kaydeden Gökçek, "Adana'nın suyu ile ilgili tek kelime etmedim. Adana'nın suyunda problem yok. Toplantıda Türkiye Kanser Araştırma Vakfı Başkanı'nın sözlerine atıfta bulundum. İzmir'de CHP'li belediyenin yıllarca vatandaşa arsenikli su içerdiğini, bu ildeki kanser oranının Adana, Antalya ve Samsun gibi illerin kat kat önüne geçtiğine dikkat çektim" dedi.
Gökçek, Adanalıların Başkan Durak'ın gerçekleştirdiği Çatalan Projesi sayesinde yaz sıcağında soğuk ve sağlıklı su içtiği için son derece şanslı olduğunu sözlerine ekledi.

GÖKÇEK NE DEMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gün içki timleriyle ilgili spekülasyonlara açıklık getirmek için düzenlediği basın toplantısında CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın katıldığı bir TV programındaki konuşmaları ile ilgili şunları ifade etmişti:

"İzmir'de CHP'li belediye yıllarca zehirli arsenikli suyu vatandaşa içirdi ve neticede belli şeylere mahkum etti. Bugün Türkiye'de en çok kanser vakalarının olduğu il İzmir. Buna da şöyle kılıf bulmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki 'Sadece 4 ilde kanser vakaları kayıtları düzenli ve sağlıklı tutuluyor. Onun için sonuç böyle çıkıyor' Hatta Kanser Araştırma Daire Başkanı 'Samsun, Adana, İzmir' ve Antalya'da sağlıklı kayıt tutuluyor" demişti. Orada rakamlar var, açtım. İzmir hepsini katlamış gitmiş. Onlar dediler '2004 rakamları. Siz bugünkü rakamlara bakın dediler. Buda yakında ortaya çıkacak."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 09:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?