2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Göl manzaralı evlerine yıkım istiyorlar

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Güzelyalı Mahallesinin, Adnan Menderes Bulvarı ile Seyhan Gölü arasında bulunan hazine arazisindeki yaklaşık 400 gecekondu sakini, kanalizasyon sistemi olmayan evleri için çıkarılan yıkım kararının uygulanmasını istedi.

Yaklaşık 35 yıl önce kurulan ve birkaç yıl öncesine kadar Göl Mahallesi olarak anılan, şimdi ise Güzelyalı Mahallesi sınırları içinde bulunan göl manzaralı 400 gecekondunun sakinleri, yetkililerin 'yıkılacak' diye 'kanalizasyon bağlantısı' yapmadığı için, kendi açtıkları ilkel fosseptik çukurları ile içiçe yaşıyor.

20 yıl önce alınan yıkım kararı yüzünden evlerine boya dahi yapmaya çekindiklerini belirten gecekondu sakinleri, yıkım kararının uygulanmaması ve kanalizasyon alt yapısı olmaması nedeniyle yıllardır zor günler yaşadıklarını belirttiler.

Sağlık sorunlarının yanı sıra, fosseptik çukurlarının dolduktan sonra boşaltılması gibi bir sorunla da yıllardır karşı karşıya olduklarını anlatan gecekondu sakinleri, "Fosseptik çukurları dolduğu zaman, atık dışarıya sızma yapıyor. Hem sağlık yönünden hem de görüntü yönünden bizlere sıkıntı veriyor. Tifo hastalığına yakalanan bir arkadaşımız, üç ay hastanede yattı. Bize para ya da ev karşılığı, evlerimizin yıkılacağı sözü verildi ancak bu hep ertelendi" diye konuştu.

Bölgenin, Kentsel Dönüşüm Projesi'ne dahil edildiğini hatırlatan gecekondu sakinleri, yetkililerden biran önce yıkm kararını uygulamalarını istedi.
Mahalledeki Fakirullah Camii imamı Mehmet Emin Ok ise, cami önünden geçen atık suların 3 günde bir temizlediğini, ancak her defasında pis suyun tekrar biriktiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şafak bitmez IP: 78.175.26.xxx Tarih : 18.11.2008 22:59:11

merhabalar, öncelikle sizleri kutluyorum, çünkü ben de o mahhallenin bir sakiniyim 24 yaşında üniversite okumakta olan bir gencim. nasıl oluyor da devletin kurumları vatandaşlarını zor durumda bırakmaya çalışıyor. senelerdir evler yıkılacak deniliyor ecri misil cezası mahhalle sakinleri tarafından ödeniyor. yıkılacak ama evlerin bedelinin % 10 u verilecekmiş. yani ev değeri 60 bin ytl ise 6 bin ytl verilecekmiş. çok komik acaba biz onlara o parayı versek bırakın ev sahibi olmayı bir günlük karınları doyacak mı? yazık çok yazık. peki senelerdir yıkılacak deniyor da neden elektrik ve su bu yerlere veriliyor. önce vergidir, faturadır yeyin ondan sonra da yıkılacak deyin. lütfen bu konu üzerinde sizden ricam bu konunun sizler tarafından gündeme getirilmesi ile biz vatandaşlara sizler bari yardımcı olun.saygılarımla...