2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Gönüllü sağlıkçılar sertifikalarını aldı

Adana’da kurulan Sağlık Gönüllüleri Derneği ve Adana Kadın Kuruluşları Birliği tarafından yürütülen Adana Sağlık Eğitimcisi Kadınlar Projesi kapsamında gönüllü kuruluş temsilcisi ilk yardım eğitiminden geçirildi.

Adana Eğitim ve Dinlenme Tesisleri Hekimevi’ndeki ilk yardım eğitimini tamamlayan 23 sağlık gönüllüsüne "İlk Yardımcı Sertifikası" verildi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Mercan, Sağlık Gönüllüleri Derneği ve Adana Kadın Kuruluşları Birliği tarafından Adana Sağlık Eğitimcisi Kadınlar Projesi’nin (ASEK) hayata geçirildiğini söyledi. Mercan, "ASEK, Kadın sorunlarıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının desteği ile belirlenen mahallelerdeki kadınlara beden ve ruh sağlığının korunması, iyileştirilmesi, kadınların sağlık alanında doğru karar alma, uygun davranış yetilerinin gerçekleştirilmesi ve bu alanda aldığı eğitimleri kendi bölge halkına aktarmasını amaçlayan bir proje " dedi.
Çukurova Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ile ASEK Projesi’nin yürütüldüğünü, Adana’daki Kadın Kuruluşları Birliği üyelerinin Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması, İlk Yardım ve Ruh Sağlığı eğitiminden geçirildiğine dikkat çeken Mercan, bugüne kadar bir çok projenin başlatılıp bitirilemediğini, ancak ASEK Projesi’nin başarıyla sürdürüldüğünü, bunun da sevindirici olduğunu bildirdi. Mercan, "Çağdaş toplumlarda bir kaza veya bir afet durumunda yaralılara ilk yardımcı eğitimi almayan kimse elini süremez. Ancak bu eğitimi alanlar afetzede veya yaralıya yardım edebiliyor. Bu tür sertifikaları ilk kez sivil toplum örgütlerinin ve sivillerin alması da son derece sevindirici. İlkleri sizlerle paylaşmak da güzel" diye konuştu.
İlk Yardımcı Sertifikası alan sağlık gönüllüleri temsilcilerine belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Mercan, Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Can, Çukurova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Elçin Yoldaşcan, Yardımcı Doç. Dr. Hatice Çubukçu tarafından verildi.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 10:41:25
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 11:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?