4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gören otobüsü kaçırıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi otobüs işletmesinin kadın şoförlerinden Arzu Keklik (25), sabahın ilk ışıklarıyla başladığı işini sabır ve titizlikle yapıyor

Ustalığının yanı sıra güleryüzüyle de dikkat çeken Keklik’e bakmaktan otobüsün tabelasına bakmayı unutanlar oluyor. Keklik, “Bir gün durağa yanaştığımda, bir yolcu bana bakmaktan tabelaya bakamadı. Ben yolcuları alıp tam hareket ederken, benim sürdüğüm aracın aslında binmesi gereken otobüs olduğunu anlayınca koşarak otobüse geldi” dedi.

366 şoförün çalıştığı belediyenin 136 kadın şoföründen biri olan Keklik, saat 04.00’te başlayan iş gününe makyajını yapmadan çıkmıyor. Saat 06.00’da ilk seferine çıkan Keklik, ilk yolcularını gülümseyerek ve “günaydın” diyerek karşılıyor. Otobüsüne binen hamile kadınlara veya yaşlılara yardım ediyor.

Bir sürücü kursunda idari görevli olarak çalışırken B sınıfı ehliyetini E sınıfına çeviren, geçen yıl Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kadın şoför alacağını duyunca başvuran Keklik, “Sınavda başarılı olunca annem bu işi yapmam konusunda destek verdi ama babam istemedi. Daha sonra istekli olduğumu görünce kararını değiştirdi. Şimdi, sabahları beni babam uyandırıyor” dedi.

Erkek şoförler sıkıştırıyor
Göreve ilk başladığında tepkiler nedeniyle işi bırakmayı dahi düşündüğünü ancak zamanla çevresindekilerin duruma alıştığını söyleyen Keklik, bazı yolcuların direksiyonda kadın görünce memnun olduğunu ancak bazıların “erkeklerin işini elinden aldıkları” için kızdıklarını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 15:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?