2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Görme engelli genç darp edildi

Adana'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan para yardımı almak amacıyla evrak onayı için annesiyle birlikte muhtarlığa giderek sıraya giren görme engelli genç, tartıştığı bir kişi tarafından darp edildi.

Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde yaşayan, 10 aylıkken beşikten kafasının üzerine düşmesi sonucu görme yeteneğini kaybeden Mehmet Tan (21), Kurban Bayramı öncesi Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu.

Yardım alabilmesi amacıyla hazırlanan dosyadaki evrakları onaylatmak için annesi Fatma Tan (65) ile birlikte Gülbahçesi Mahallesi Muhtarlığı'na giden Tan, kuyruğa girerek sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Sıranın kendisine geldiğinde muhtarlık binasına girmek isterken, dışarı çıkan ve ismini sonradan öğrendiği Mehmet T. adlı kişinin kendisini engelleyerek kaba davrandığını anlatan Mehmet Tan, "İşlemlerimi yaptırmak için içeri girmek isteyince bana bağırdı. Ben kendisini göremiyordum zaten. Bu nedenle onun üzerine gitmiş gibi oldum. Kapıda çarpıştık. Daha sonra beni kapıdan itekleyerek yere düşmeme neden oldu. Ben yerden kalkınca beni darp etmeye başladı. Bu arada, araya annem girmek istedi. Bu kişi annemi de itekleyerek yere düşmesine neden oldu. Annem bu düşme sonucu bir daha kalkamadı" dedi.

Olaydan sonra annesini hastaneye götürdüklerini ve çekilen filmlerde sol kolunun iki yerden çıktığının tespit edildiğini belirten Tan, "Doktor anneme 10 gün rapor verdi. 65 yaşındaki anneme bu yapılır mı? Hadi benimle kavga ettiniz annemden ne istediniz?" diye konuştu.

Mehmet Tan, kuyrukta beklerken annesiyle birlikte kendisini darp eden kişiden şikayetçi olduğunu söyledi. Anne Fatma Kurt ise muhtarlık binası önünde oğlu ile Mehmet T. adlı kişi arasında tartışma çıktığını, araya girmek isterken oğluna vuran kişinin kendisini de iteklediğini ve yere düşmesi sonucu kolunun çıktığını anlattı.

Gülbahçesi Mahallesi Muhtarı Mehmet Erdoğan, muhtarlık binası önünde yaşanan olayla ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fakirlere yaptığı çağrının ardından yardım almak isteyen vatandaşların muhtarlıklara akın ettiğini belirterek, "Çok yoğun olduğumuz için daha önce içeriye aldığım vatandaşları dışarıda bekletmeye başladım. Bu nedenle pencereden evrakları almaya başladım. Ancak başka evrak getiren vatandaşların işinin görülmesi içinde onları içeri aldım. O sırada Mehmet T. adlı bir vatandaş bir evrak vermek için benim yanıma geldi. Dışarı çıkarken engelli vatandaşta içeri girmek istemiş. Bu nedenle aralarında tartışma çıkmış. Daha sonra tartışma büyünce engelli vatandaşın annesi araya girince o da yere düşmüş" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 11:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?