2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Görme engellilerden kan bağışı

Adana'da kan bağışında bulunan görme engellilere, Kızılay Kan Merkezi "kabartma" yazılı kan bağışı kılavuzu ile bilgi verdi.

Kızılay'ın başlattığı "1 milyon iyi insan aranıyor" kan bağışı kampanyası çerçevesinde Kızılay ile Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Genel Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği bugün kan bağışı yapıldı.

Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Adana Şubesi'ne kayıtlı yaklaşık 50 kişi kan bağışında bulundu. Şube Başkanı Osman Alıcı kan bağışı öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'de şehirlerin engellilere göre planlanmadığını belirterek, "Biz engellilere asıl engeller, sokaklar ve caddeler. Tekerlekli sandalyeye mahkum arkadaşlarımız sokaklara çıkamıyor. Bu tablo karşısında utanıyoruz. Türkiye AB müzakereleri çerçevesinde 2011 yılına kadar bu manzarayı lehimize çevirmesi gerekir. Bu toplumda engelli vatandaşlarında olduğu unutulmamalıdır" dedi
Alıcı, Kızılay ile birlikte yapılan protokol gereği kan bağışında bulunacaklarını ve bundan dolayı da çok gurur duyduklarını kaydetti.

Adana Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışı Uzmanı Sara Doyuran ise görme engelli vatandaşların kan bağışında bulunmasının Kızılay'ın "1 milyon iyi insan aranıyor" kan bağışı kampanyası çerçevesinde yapıldığını belirtti.

Doyuran, görme engellilerin kan bağışı ve hangi durumlarda kan verilip verilmeyeceğini anlatan bir kılavuz hazırladıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Görme engelli vatandaşlarımızı düşünerek bu kılavuzu hazırladık. Kılavuz kabartma harflerle oluşturuldu. Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımız nasıl kan bağışı yapabilirler, kimler kan bağışı yapabilir kolayca öğrenecek."

Konuşmaların ardından şartları uyan görme engelli vatandaşlar kan bağışında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?