1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Görme engellilere bilgisayar sınıfı

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR SINIFI

Adana 5 Ocak Lions Kulübü, Türk-Norveç Dostuk Derneği'nin de katkılarıyla, Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda, özel donanımlı araç ve gereçlerden oluşan bilgisayar sınıfı açtı.

Görme engelli çocukların internet kullanabilmesine olanak sağlayan özel donanımlı bilgisayar sınıfı, dün sade bir törenle öğrencilerin eğitimine açıldı. Eğitime verdikleri önemi devam ettireceklerini belirten Adana 5 Ocak Lions Kulübü Başkanı Saadet Çomu, "Bir çok okula kütüphane ve laboratuvar kazandırdık. Şu anda Balcalı Hastanesi'ne Kök Hücre Ünitesi açmak için çaba veriyoruz. Bu amaçla geliştirdiğimiz proje, Uluslararası Lion Vakfı tarafından ödüllendirildi" dedi.

Türk-Norveç Dostluk Derneği Başkanı Sezer Kayri ise engellilere karşı özel ilgi gösterdiklerini belirterek, "Daha önce tekerlekli sandalye dağıtmıştık. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve zihinlerde ki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz" dedi.

Yapılan yardımlardan son derece mutlu olduklarını dile getiren Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Ali Büyükoğlu da, "Okulumuzda 17 derslik ve 97 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerimiz, onları düşünen büyükleri sayesinde en kaliteli eğitimi görüyorlar. Vatandaşlarımızın sağladığı desteklerin devamını bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, sınıfın açılışını Çukurova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yakar gerçekleştirdi.

Öğrenciler ilk derslerini açılış sonrası gerçekleştirdi.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR SINIFI
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR SINIFI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 14:22:04
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 14:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?