1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Göz kapağı altınla kapandı

GÖZ KAPAĞI ALTINLA KAPANDI

Adana'da 43 yaşındaki bir şahsın iş kazası yüzünden kapanmayan göz kapağına altın plaka takıldı.

Yapay çiçek imalathanesinde çalışırken 2008 yılında iş kazası geçiren 2 çocuk babası Süleyman Namlu (43), kafası pres makinesine sıkışınca ölümden döndü. Namlu, uzun süre gördüğü tedavi ve ameliyatların ardından hayata döndü. Vücudundaki kalıcı hasarlardan dolayı malulen emekli edilen Namlu'nun yüz felcine bağlı kapanmayan sol gözkapağı, Özel Çukurova Göz Hastanesi'nde ameliyat edildi. Yapılan ameliyatta, Namlu'nun sol gözünün üst kapağına 1 milimetre kalınlığında, 5 milimetre genişliğinde, 10 milimetre

uzunluğunda, 1 gram ağırlığında, 75 lira değerinde 24 ayar altın plaka yerleştirildi.

Operasyonun ardından hem gözünün açılıp kapandığını ve hem de gözündeki şaşılığın giderildiğini belirten Namlu, "Gözüm hiç kapanmadığı için çok rahatsız oluyordum. Soğukta ve rüzgarlı günlerde gözlerim sulanıyordu. Uyurken de peçete ve bandajla kapatıyordum. Ama şimdi çok rahat bir şekilde kapatıp açabiliyorum. Estetik açıdan da çok rahatladım. Ameliyattan önce gözümün biri burnuma doğru, öbürü ise diğer tarafa kayıyordu" dedi.

Gülmeye çalışan Namlu, "Gözüme altın takılınca Allah be dedim. Ancak gözüme altın takıldığını söylediğim kişiler, 'Aman kimseye söyleme' diyor" diye konuştu.

Özel Çukurova Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Halil Aksu ise, hastanın sol göz kapağının kapanmaması nedeniyle gözünde yara oluşması üzerine hastaneye geldiğini belirterek, bu durumun tıpta ender görülen bir vaka olduğunu, operasyondan sonra Namlu'nun göz kapağının kapanıp açıldığını söyledi.

Göz kapaklarını hareket ettiren kasta beyin ve tükürük bezi ameliyatlarının yanı sıra kendiliğinden de felç oluşabildiğini belirten Dr. Halil Aksu, "Felçlik oluşunca göz kapanamaz ve böylelikle gözler açıkta kalır. Üst kapağın kapanmaması, gözde kurumaya yol açar. Kuruma sonucu korneada (gözün en önündeki şeffaf tabaka) yaralar açılabilir ve görme kaybı izlenebilir. Öncelikle suni gözyaşı ilavesi yapılır fakat felç kalıcı ise tedavi cerrahidir. Yüz felci 3-6 ayda iyileşmezse felcin kalıcı olduğuna karar

verilir. Göz kapağının içine ağırlık uygulamak için altın yerleştirilir. Bu etkin bir tedavi sağlar. Vücutta az reaksiyon yarattığı için altın kullanılmaktadır" dedi.

GÖZ KAPAĞI ALTINLA KAPANDI
GÖZ KAPAĞI ALTINLA KAPANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 10:38:05
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 12:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?