3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Greenpeace gemisine saldırı

Greenpeace gemisi Arctic Sunrise, Akdeniz'de orkinos balıkçılarının saldırısına uğradı.

Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Yeşim Aslan yaptığı açıklamada, Greenpeace gemisi Arctic Sunrise'nin bu sabah Kıbrıs Kanalı'nda üç orkinos teknesinin saldırısına uğradığını belirterek, "Greenpeace helikopteri sabah erken saatlerde orkinos teknelerinin çalışmalarını görüntülemek için havalandı. Üç Türk orkinos teknesi Greenpeace gemisinin çevresini sardı ve bir tekne Arctic Sunrise'a hızla yaklaşarak çarpma tehlikesine yol açtı.

Daha sonra orkinos teknesi mürettebatı, Greenpeace gemisine kurşun
ağırlıklar atmaya başladı. Ayrıca çevreden silah sesleri duyuldu. Büyük şans eseri kimse zarar görmedi, ancak camları kırılan helikopterimiz çalışamaz hale geldi. Greenpeace gemisinin kaptanı, İskenderun Körfezi Liman yetkililerini arayarak zararı rapor etti" dedi.

Greenpeace Akdeniz Denizler Kampanyası sorumlusu Banu Dökmecibaşı da, Arctic Sunrise gibi sadece barışçıl amaçları olan bir gemiye karşı yapılan bu saldırının kendilerini engelleyemeyeceğini ifade ederek, "Mürettebatımızın güvenliğini tehlikeye atan bu saldırı karşısında orkinos teknelerinin sahiplerinin, mürettebatlarına derhal bir soruşturma için limana dönme emri vermeleri gerekiyor" diye konuştu.

Greenpeace Uluslararası Denizler Kampanyası sorumlusu Karli Thomas da, "Orkinos balıkçılarının kızgın olduğunun farkındayız, ancak Akdeniz'e verdikleri zarara göz yumamayız. Gerçek sorun hükümetlerin şu anda aslında kendi geleceklerini öldürmekte olan bu balıkçılık endüstrisiyle ilgili gerekli düzenlemeleri yapmayı reddetmesindedir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?