4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Greve uymayan makiniste tepki

UYARI GREVİNE UYMAYAN MAKİNİSTE TEPKİ

KESK ve Türkiye Kamu Sen'in çağrısıyla bugün "1 gün iş bırakma eylemine" uymayan makinist ve 2 görevli, Adana garında eylem yapanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Tepki üzerine makinist ve görevliler çevik kuvvet polisi eşliğinde trenden ayrıldı.

KESK ve Türkiye Kamu Sen'in çağrısıyla bugün, 5 memur konfederasyonuna bağlı yaklaşık 2.5 milyon memur "uyarı grev"ine çıktı. Memurlar hastane, okul ve garda iş bırakma eylemi yaptı. İlk eylem gece saat 00.00'dan itibaren garlarda başladı. 25 Kasım'a girildiği saniyelerde trenler durdu, yolcu taşınmadı. Ancak dün Ankara'dan Adana'ya saat 20.05'te hareket eden 21206 sefer sayılı tren, Kayseri Boğazköy'e geldiğinde saatler 00.00'a geldi. Bunun üzerine tren çalışanları eylem başladığı gerekçesiyle trenden

inerek yolcuları otobüslere bindirmeye çalıştı. Ancak makinist ve 2 görevli grev yapmayacaklarını belirterek Boğazköy'den Adana'ya hareket etti. Bunun üzerine Boğazköy'deki eylemciler durumu Adana'daki eylemcilere haber verdi. Sabah saat 09.00'da Adana'ya ulaşan treni 1 gün iş bırakma eylemi yapan Adana gar çalışanları tepki gösterdi.

Grevi bozmakla suçladıkları makinist ve görevlileri yuhalayan eylemciler makinisti ve 2 görevliyi trenden indirmedi. Bunun üzerine olay yerine çevik kuvvet polisleri çağrıldı. Trende yaklaşık 30 dakika mahsur kalan makinist ve 2 görevli tepkilerin arasında polislerin eşliğinde trenden inebildi ancak eylemcilerin tepkisi devam etti. Saat 19.30'da tekrar Ankara'ya hareket edecek trenin gitmeyeceği belirtildi.

Adana BTS Gar Temsilcisi Egemen Çevik, makinist ve iki görevlinin grevi bozduğu için tepki gösterdiklerini, bugün Türkiye genelinde trenlerin çalışmadığını kaydetti.

UYARI GREVİNE UYMAYAN MAKİNİSTE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 14:52:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 16:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?