4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Grup Bilmem Ne' sahneye çıkıyor

Doktorlar tarafından kurulan; "Grup Bilmem Ne" adlı tiyatro topluluğu, bu kez Adana’da sahne alacak. "Kalp Krizi Değil Gülme Krizi" adlı oyunu sahneleyecek olan doktorlar, hastane ve 112 Acil Servis’te yaşanan trajikomik olayları sahneye taşıyacak.


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Acil Anabilim Dalı asistanlarından Dr. İsmet Eraydın, Dahiliye Anabilim Dalı Doktoru Serkan Besli ile Röntgen Teknisyeni Koral Koç’tan oluşan grup, "Kalp Krizi Değil Gülme Krizi" adlı oyunu Adana Şehir Tiyatrosu’nda sahneleyecek. 2 gün boyunca Adana’da kalacak olan grup, sahneleyeceği oyunla birlikte izleyicisini güldürürken düşündürecek.


Hastanelerin acil servislerinde yaşanan olayları, kendilerine has üslupla tiyatro sahnesine taşıyan ve bunu mizah unsuruyla birlikte izleyicisine aktaran "Grup Bilmem Ne", başlarından geçen ve tanık oldukları trajikomik olayları; ‘Kalp Krizi Değil Gülme Krizi’ adlı oyunuyla birlikte Adanalı tiyatroseverlere aktaracak.
Acil Servis’teki düşüncelerini icraata dökerek sahnelerde yer almaya başlayan tiyatro grubu, bugüne kadar yaklaşık 7 bin insanın karşısına çıktı. Grup, oyunlarını hastane servislerinde yatan hasta ve hasta yakınlarına karşı da sergiledi. Başta Trabzon olmak üzere Adana, Ankara ve İstanbul’da sahne alan grup, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Bakanlığı adına İstanbul Cevahir Kongre Merkezi’nde bin kişiye karşı oynadı.


Doktorlar, son olarak Trabzon Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde okuyan işitme engelli öğrencileri için sahne aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?