4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gülbahar Nine her gün sporda!

Adana'da 77 yaşındaki Gülbahar Çakır, fitness aletlerinin bulunduğu parkta her gün spor yapıyor. 1 ayda 10 kilo veren Çakır, sağlıklı yaşamanın tek sırrının spor yapmak olduğunu söyledi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Afetevleri Mahallesi'nde bulunan parktaki spor alanı, şalvarlı ve başı yazmalı kadınların akınına uğruyor. Bel esnetme, vücut geliştirme, bacak güçlendirme, kol esnetme, bisiklet ve step aletlerinin bulunduğu spor alanı kadınlarla dolup taşıyor.

Havanın güneşli olması nedeniyle sabahın ilk saatlerinden itibaren parktaki spor alanına gelen kadınlar, fitness aletlerini kullanarak sağlıklı yaşam için spor yapıyor. Yaklaşık 1 aydır torunuyla birlikte her gün spor yapmak için parka gelen 5 çocuk ve 15 torun sahibi olan 77 yaşındaki Gülbahar Çakır, "77 yaşına kadar sağlıklı yaşmamı spora borçluyum. Benimle yaşıt olan birçok kadın yerinden kalkamazken ben torunumla birlikte parkta fitness yapıyorum. Ben 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözüne çok inandığım için bugün hala spor yapabiliyorum. Çünkü bu park yapılmadan önce de sabahları erken saatlerde sürekli yürürdüm. Bu nedenle halen 20 yaşında gibi çok sağlıklıyım. Burada en genç kadınla yarışabilirim" dedi.

90 kilo olduğunu belirten Gülbahar nine, yaklaşık 1 ayda fitness sayesinde 10 kilo verdiğini, şu anda kendisini daha sağlıklı hissettiğini söyledi. Parkın yapılmasının ömrüne ömür kattığını ifade eden Çakır, "Bütün spor aletlerini çok rahat kullanıyoruz. Sporun yararını görmeye başladık. Çoğu kadının kilo sorunu var. Bu park ve fitness aletleri sayesinde kadınlar bu sorunlarından kurtulacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 18:41:30
Güncelleme :1 Mart 2009 Pazar 18:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?