4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Güler Zere için eylem yaptılar

Adana'da bazı parti ve sivil toplum kuruluşları, cezaevindeki kanser hastası Güler Zere'nin serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği Adana Şube binası önünde İHD, KESK, TUHAY-DER, DTP, EMEP, ESP, ÇHKM, DİP, DHP ve TAYAD üyeleri, terör örgütü DHKP-C'ye üye olduğu iddiasıyla cezaevinde bulunan ve damak kanseri olan Güler Zere'nin serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

İHD Adana Şube Sekreteri Osman Kara, basın açıklamasında, bugüne kadar Ergenekon davasında 7 kişinin "sağlık sorunu" gerekçesiyle tahliye edildiğini hatırlattı.

Türkiye'deki cezaevlerinde 19 siyasi tutuklu ve hükümlünün ölüm sınırında tahliye edilmeyi beklediğini belirten Kara, "Bu kişilerden biri de damak kanseri olan Güler Zere'dir. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin Güler Zere'nin sağlıklı tedavisinin yapılabilmesi için cezasının ertelenmesinin uygun olacağı görüşüne karşılık İstanbul Adli Tıp Kurumu, Güler Zere'nin tutukluluk halinin devamı ile tedavisi yapılabilir diyerek ölümüne davetiye çıkarmıştır" dedi.

Özel af yetkisi bulunan Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan bu ölümlere "Dur" demelerini beklediklerini kaydeden Kara, "Biz bu çığlığı bu ayrımcılığı, çifte standardı duyduk. Şimdi de duyurmaya çalışıyoruz. Siyaset insanları yaşatmak üzerine kurgulanmalıdır. Ölümlere seyirci kalan anlayışı kınıyor, herkesi bu ölümler karşısında sesini yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?