4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Güler Zere'ye tahliye kararı!

İstanbul Adli Tıp Kurumu, yasa dışı DHKP terör örgütü üyesi olmak suçundan 34 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Elbistan Cezaevi'nde yatarken yakalandığı kanser hastalığı yüzünden ölümü bekleyen Güler Zere için tahliye kararı verdi.

Tahliye edilmesi için ailesi ve arkadaşlarının 120 gündür hastane önünde oturma eylemi yaptığı Güler Zere'nin babasını arayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, tahliye müjdesini verdi. Davutoğlu, "Güler'in annesinin bayılmasını televizyondan izledim. Bu görüntü beni çok etkiledi. Bizim de çocuklarımız var" diyerek üzüntülerini bildirdiği öğrenildi.

Elbistan Cezaevi'nde yatarken kanser hastalığına yakalanan Güler Zere'nin babası Haydar Zere, dün saat 17.00 gibi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendisini arayarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun tahliye raporu verdiğini söylediğini açıkladı. Baba Zere, Bakan Davutoğlu'nun, konuşmasında "Televizyondan Güler Zere'nin annesinin bayıldığını izledim. Bu görüntü beni çok etkiledi. Bizim de çocuklarımız var. Kızınız 1-2 gün içinde tahliye olacak. Bir insanın göz göre göre böyle ölümü beklemesi bizi de üzdü" dediğini söyledi.

Baba Zere, 4 aydan bu yana tahliye için mücadele verirken nihayet Adli Tıp'ın tahliye kararı verdiğini, bu karara hem sevindiğini hem de üzüldüğünü belirterek "Kızım artık ölümü bekliyor. Bundan sonra tahliye olması onun hayatını kurtarmayacak. Bu sebeple tahliye kararına sevinemiyorum. Buruk bir mutluluk yaşıyorum" dedi.

Baba Zere, kızının şu anda sadece süt ve çorba ile beslendiğini, konuşamaz duruma geldiğini, kanserin akciğerine de sirayet ettiğini, bu sebeple tahliye kararına yeterince sevinemediğini belirterek "Kızımı tahliye olduktan sonra Çapa Tıp Fakültesi'ne götürmeyi düşünüyorum. Bu yönde dilekçe verdim. Tedavisinin orada yapılmasını istiyorum. Kızımı oraya götüreceğim" dedi.

Baba Zere, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızımı affedeceği yönündeki açıklamalarını takip ettim. Bu da beni sevindirdi. Ancak çok geç kalmış bir karar" şeklinde konuştu. Bu arada baba Zere, marketten süt alarak kızına verilmesi için Güler Zere'nin refakatçisi Seval Aracı'ya verdi.

Refakatçi Seval Aracı da Güler Zere'nin tahliye kararından dolayı buruk bir sevinç yaşadığını, kararın çok geç verildiğini söylediğini anlatarak 'Kanser benim her şeyimi aldı zaten. Neden bu zamana kadar bekletildi? Ben tahliye kararına sevinmiyorum ama esaretten kurtulup, aileme ve arkadaşlarıma kavuşacağım için bir sevinç var içimde' dedi" diye konuştu. Sevil Aracı, babasının verdiği sütleri Güler Zere'ye götürdü.

Henüz bir tahliye olmadığı için Güler Zere'nin babası ve arkadaşlarının 120 gündür sürdürdüğü oturma eylemi devam ediyor. Kızının üzüntüsü ile fenalık geçiren ve bayılan annesinin ise yakınlarının yanında kaldığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 14:27:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 10:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?