5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Güler'den 'elektriğe zam yok' müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, BTC Ham Petrol Boru Hattı Projesi Ceyhan Deniz Terminali’nde, "İş kazasız geçen 10 milyon adam/saat ve trafik kazasız 15 milyon kilometre araç kullanımı" kutlamalarına katılmak üzere hava yoluyla akşam saatlerinde Adana’ya geldi.

Şakirpaşa Hava Limanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Güler, şu aşamada elektrik fiyatlarına zam yapmak gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi.

Bakan Güler, etkin bir enerji yönetimi oluşturduklarını kaydederek, son günlerde yaşanan doğalgaz sıkıntısının havaların soğuması ve boru hattı güzergahlarında yaşanan talep artışından kaynaklandığını ifade etti.

Bakan Güler, İran’dan gelen doğalgazın öngörülen miktarın çok altında kaldığını da hatırlatarak, "Hem Rusya’dan hem de İran’dan gelen doğalgaz miktarında önemli düşüşler yaşıyoruz. Bu yüzden birkaç günlük yeni bir düzenleme ile kömür ve barajlarımızı devreye sokarak doğalgazın elektriğe dönüşümündeki ihtiyacı dengelemeye çalışıyoruz, gelişmeleri günü gününe hatta saat saat takip ediyoruz" dedi.

Bakan Güler, basın mensuplarının Tufanbeyli’ye yapılması düşünülen termik santralle ilgili soruları üzerine ise, bölgede özel bir girişime ait termik santral ile ilgili etüt çalışmalarının devam ettiğini belirterek, tesisin bölgeye istihdam ve enerji alanlarında büyük katkı yapacağını kaydetti.

Adana Valisi Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak , AK Parti Adana İl Başkanı Abdullah doğru ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, temaslarda bulunmak üzere Ceyhan’a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 00:05:07
Güncelleme :10 Şubat 2005 Perşembe 00:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?