2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Gülüp, oynadıkça gençleşiyor

Adana Huzurevi'nde halkoyunu, tiyatro ve koro ekibinde yer alan 80 yaşındaki Meral nine, oynayarak ve gülerek genç kaldığını söyledi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Adana Huzurevi'nde kalan yaşlılar, Ramazan nedeniyle iftardan sonra fasıl gecesi düzenledi. Tamamı huzurevi yaşlılarından oluşan Huzurevi Türk Sanat Müziği Korusu, iftardan sonra bir konser verdi.

Yaşlılar solo olarak da Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini seslendirdi. Öğretmen Korusu'nda görev yapan Savaş ve Gönül Oytun'un gönüllü olarak çalıştırdığı Huzurevi Türk Sanat Müziği Korosu'nun 8 yıldır faaliyetini sürdürdüğünü belirten huzurevi müdürü Nurdan Kama, korunun ilk önce Türk Halk Müziği korusu olarak başladığını daha sonra Türk Sanat Müziği'ne dönüştürüldüğünü söyledi.

Fasıl grubunun Aşık Veysel ile birlikte saz çalan Hamdi Toker adlı merhum bir huzurevi sakinin katkısıyla huzurevi sakinlerinin boş zamanını değerlendirme ve onları hayatla bağlarını koparmamak için kurulduğunu ifade eden Kama, "Koro önemli günlerde, yaşlıların önemli günlerinde nostalji odasında ve bahçede fasıl yapıyor. Tüm arkadaşlar güzel birgün geçiriyor. Hem müzik dinliyorlar hem de eğleniyorlar" dedi.

Fasıl gecesinde huzurevi sakinleri hareketli parçalar eşliğinde doyasıya oynadı.Sahneye çıkan 80 yaşındaki Meral Girici, bir taraftan gülerek, bir taraftan da oynayarak kendini izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Meral nine hem tiyatro, hem halk oyunu ekibinde hem de koro da olduğunu belirterek, "Güldükçe ve oynadıkça gençleşiyorum. Özellikle oynamak beni daha da genç yapıyor. Gülmemek ve oynamamak için hiçbir neden yok. Dünya çok kısa hayatta hep gülmek ve oynamak lazım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?