29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Güneş çarpması öldürdü

ADANA'da oturan 43 yaşındaki Murat Unat oturduğu sandalyede güneş çarpması sonucu öldü.

5 Ocak Mahallesi Askerlik Şubesi yakınında oturan Murat Unat, öğleye doğru evinin civarındaki semt pazarında bir süre dolaştıktan sonra bir marketin önündeki sandalyeye oturdu. Unat, çevredekilerin gözleri önünde oturduğu sandalyeden düşerek, öldü. Çağrılan ambulanstaki doktorun ‘yaşıyor’ umuduyla yaptığı tüm müdahaleye karşın Unat kurtarılamadı. Çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirlenen Unat'ın kolları ve vücudunun değişik yerlerinde 3- 4 günlük bıçak yarası izleri olduğu görüldü.

Antalya’da uzun süre cezaevinde hükümlü olarak tutulduktan sonra 4 ay önce tahliye olup Adana'daki evine gelen bir çocuk babası Unat’ın cesedi ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Alkollü olduğu da belirlenen Unat'ın, ilk belirlemelere göre, güneş altında gezmesi sonucu güneş çarpması yada kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi.

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT

Adana'da gölgede sıcaklık 43 dereceye kadar çıktı. Meteoroloji verilerine göre, saat 14.00 itibariyle Adana'da hava sıcaklığı 43, nem ise yüzde 20 olarak ölçüldü. Nemin etkisiyle sıcaklığın daha fazla hissedildiğini hatırlatan yetkililer, 43 derece sıcaklıkta güneş çarpması, ısı krampları, ısı bitkinliği olabileceğini, şiddetli termal stres ile birlikte ısı çarpması meydana gelebileceğini belirtip, özellikle yaşlı, çocuklarla, kalp, tansiyon rahatsızlığı olanların sıcakta dışarı çıkmamasını, serin, klimalı ortamda bulunmalarını tavsiye etti.



DHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2007 Pazar 15:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?