29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Güneş deri hastalıklarına yol açıyor

Güneşin yaz aylarında deri hastalıklarına yol açtığı bildirildi.

 
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu, yaptığı açıklamada, güneş ışınlarının deri kanserlerine, derinin erken yaşlanmasına ve bir çok deri hastalığına neden olduğunu söyledi.

Doğal bir enerji kaynağı olan güneşin çeşitli dalga boylarında ultraviyole ışınları yaydığını belirten Memişoğlu, "Uzun dalgalı ultraviyole ışını olan UVA bronzlaşmayı sağlarken, UVB ise güneş yanığına, lekelere, erken yaşlanmaya ve deri kanserlerine neden olur.


Özellikle yaz aylarında 10.00-15.00 saatleri arasında güneş ışınlarının ozon tabakasından dik olarak geçmesi sonucu kanser yapıcı etkilerinin arttığı gözlenmektedir" dedi.


Aşırı sıcakların başlamasıyla birlikte zararlı güneş ışınlarından korunmanın önem taşıdığını kaydeden Memişoğlu, "10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamalı, güneşe çıkılacaksa özel kremler, losyonlar ve rujlar sürülmeli, açık renk giysiler giyilmeli, pamuklu kumaşlar tercih edilmeli, şapka ve güneş gözlüğü takılmalı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 11:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?