2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Güneşli hava üreticiyi sevindirdi

Yurdun dört bir yanında kar yağışı ve soğuk hava şartları sürerken, Çukurova’da yazdan kalma günleri aratmayan sıcak hava, üreticileri de mutlu ediyor.

Kasım ayının 15’inden itibaren toprağa serpilen buğday tohumları bölgeye düşen yağmurlardan hemen sonra filizlenerek, güneşli havanın da etkisiyle süratle gelişmeye başladı. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, Çukurova’da 2004 yılının son günlerinde iklim şartlarının, tarımsal üretim açısından olumlu seyrettiğini söyledi.
Geçen yıl Adana’da 300 bin hektar olan buğday ekim sahasının bu yıl 330 bin hektara yükseldiğini ifade eden Barut, "Buğday ekiminin yapıldığı 15 Kasım’dan itibaren bölgemize düşen yağmur ve arkasından gelen güneşli hava, buğday ürünü için çok ideal bir durum ortaya çıkarmıştır. Havanın açık ve güneşli gittiği şu günlerde buğday üreticilerinin buğday tarlalarını gezerek yada teknik elemanlara gezdirerek bu olumlu hava şartlarını iyi değerlendirmesi, buğdaylarını gübrelemesi de gerekebilir" dedi.

Olumlu hava şartlarının bölgede bulunan diğer ürünlerden marul, soğan, ıspanak gibi sebze ve portakal, mandalina, limon gibi meyveler için de yararlı olduğuna dikkat çeken Barut, "Narenciye hasadının yapıldığı şu günlerde, meyvelerin kaliteli ve pazar fiyatının olumlu olmasını sağlar. 2004 yılında tüm ürünlerden zarar eden üreticilerimiz için, bu iklim şartları 2005 yılına yönelik teselli olmuştur. Tüm olumsuzlukların 2004’te kalmasını, 2005’te bol mahsul ve kazanç olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

adana
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?