2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Güney Park 2 kat daha büyük olacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan’ın en güneyinde yapılan Güney Park için şahıstan kamulaştırılan 57 dönüm arazideki ağaçlandırma ve peyzaj uygulamalarını denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre; önceki hafta Güzelyalı’da Cumhuriyet Parkı, Beyazevler’de Yalçın Park ile karşı sahillerdeki peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bugün de Yenibey, Hürriyet, Barbaros, Mestanzade ve Şehit Duran mahallelerine hitap edecek Güney Park’taki çalışmaları denetledi.

Atatürk Parkı’nın 2 katı büyüklüğündeki Güney Park’ta ağaçlandırma ve peyzaj uygulamalarının devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Seyhan’ın en güneyindeki bu parkta biri nizami 2 futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk oyun parkları, dinlenme alanları, yürüyüş parkurları, jimnastik aletleri ve süs havuzları bulunacak.”

Öte yandan, mahalle muhtarlarıyla Güney Park’ı gezen Başkan Durak’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, özellikle çocuklar, “Bundan böyle Merkez Park’a gitmeyeceğiz. Kendi parkımızda, yani burada oynayacağız” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 18:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?