30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Günlük 6 YTL'ye tatil

Adana sahillerinde belediyeler tarafından kurulan çadır alanlarında günlük kira bedeli 6 YTL'den başlıyor.

Dar gelirli aileler, doğayla birlikte olabilecekleri ve kentin karmaşasından kaçabilecekleri ekonomik tatil yolu olarak sahillerde çadır turizmini tercih ediyor. Son günlerdeki bunaltıcı sıcaklar ise sahillerdeki kamp merkezlerine adeta akın yaşatıyor.

Belediyelerin günlüğü asgari 6, en yüksek 8 YTL'den kiraladığı sahil bandındaki alanlara çadırlarını kuran tatilciler, hem doğal ortamda gün boyu denizle iç içe olmanın hem de ekonomik tatil yapmanın tadını çıkartıyorlar. Tatilciler stres atmak, serinlemek yanında komşu çadırları ziyaret ederek yeni dostluklar da kuruyorlar.

Adana'nın sahil ilçesi Karataş'a bağlı Bahçe beldesi Belediye Başkanı Ahmet Marangoz, belde sınırları içerisindeki 4 kilometrelik sahil bandında oluşturulan ''çadır kentle''re su ve elektrik şebekesi kurarak tatilcilerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Kiraladıkları yer, su ve elektrik karşılığında tatilcilerin günlük 8 YTL, emeklilerin ise 6 YTL ödeme yaptıklarını belirten Marangoz, günübirlikçi tatilcilerden ise 1 YTL aldıklarını ifade etti.Marangoz, beldenin 3 bin olan nüfusunun sahil bandında bine yakın çadır kurulmasının yanı sıra sitelerde kalanlarla yaz aylarında 12 bine çıktığını kaydederek, ''Dar gelirli vatandaşlarımızı mutlu etmek için imkanlarımız ölçüsünde kendilerine en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz'' dedi.
Sabah
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 15:12:29
Güncelleme :28 Haziran 2007 Perşembe 15:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?