4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gurbetçi gaspçı kurbanı oldu

ADANA'DAKİ GURBETÇİ CİNAYETİ

Hollanda'dan yakınlarını görmek için Adana'ya gelen Hollandalı gurbetçi, gasp edildikten sonra bıçaklanarak öldürüldü.

Olay dün saat 19.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi 25 sokakta meydana geldi. İddialara göre, mahalledeki tanıdığı kişiler tarafından çay ısmarlaması için kahvehaneye davet edilen Kenan Kaplan (41), arkadaşlarının davetini kırmayarak evinden ayrıldı. Annesinin evini yaptırmak için bankamatikten 10 bin TL para çeken Kaplan, mahallede bıçaklı saldırıya uğradı. Darp edildikten sonra sağ bacağından 2 bıçak darbesi alan gurbetçi Kaplan, ambulansla Adana Numune Hastanesi'nde hayatını

kaybetti. Öldürülen gurbetçinin yakınları, Kaplan'ın üzerinden para ve cüzdanının çıkmadığını, cüzdanındaki yüklü miktardaki para için öldürüldüğünü ileri sürdü. Kaplan'ın ağabeyi Cumali Kaplan (53), kardeşinin arkadaşları tarafından çay içmeye davet edildikten sonra darp edilerek öldürüldüğünü söyledi. Annesinin Adana'daki evini yaptırmak için bankamatikten bir gün önce 10 bin TL çektiğini belirten Kaplan, "Öldüren şahıs bir gün önce kardeşimden ayakkabı almasını istemiş. Kardeşim kabul etmeyince

tartışmışlar. Bir gün sonra çay ısmarlamak için kahvehaneye çağırmışlar. Evde annem yemek hazırlamış. Kardeşim de yemek yemeden evden ayrılmış. Eski sinemanın orada kardeşime saldırmışlar. Darp ettikten sonra bacağından bıçak saplamışlar. Kardeşimin üzerinden kimliği, cüzdanı ve cep telefonu çıkmadı. Gasp edildikten sonra öldürüldüğünü düşünüyoruz" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır Hollanda'da yaşayan Kaplan'ın evli 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Kaplan'ın eşi ve çocuklarının Türkiye'ye geleceği, yarın Kabasakal mezarlığında defnedileceği öğrenildi.

Kaplan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, Cinayet Büro Amirliği ekipleri gurbetçiyi öldüren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

ADANA'DAKİ GURBETÇİ CİNAYETİ
ADANA'DAKİ GURBETÇİ CİNAYETİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 13:05:01
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 13:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?