2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Güreşçiden AKP'li başkana icra!

BALKAN Gençler Şampiyonu, Avrupa Gençler 3'üncüsü olan eski milli güreşçilerden ve Tekspor Güreş Takımı'nın antrenörü 38 yaşındaki Mustafa Çetin, jübile maçında kendisine otomobil vaadinde bulunup şahsi senet veren Adana'nın Feke İlçe Belediye Başkanı AKP'li Cuma İş’i vadini yerine getirmediği gerekçesiyle icraya verdi.

Başkan İş, borcu ödeyeceklerini, ancak, belediyenin kısıtlı bir bütçeye sahip olduğu için geciktiğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı geçen 25 Mayıs’ta organize edilen ‘Feke Karakucak Güreşleri ve Karacaoğlan Festivali’nde Mustafa Çetin için jübile düzenlendi. Eski milli güreşçi, Dünya Gençler Şampiyonu Ersin Çetin ile 2 dakikalık gösteri güreşi yaptı. Bakan Eroğlu, gösteri güreşinden sonra Mustafa Çetin’e altın madalya taktı.

Belediye Başkanı Cuma İş de bakanın, eski kaymakam Deniz Pişkin ve davetlilerin huzurunda otomobil vaadinde bulunup, bu sözü için de 13 bin YTL’lik senet verdi. Ancak, Başkan İş, verdiği otomobil sözünü bugüne kadar yerine getirmedi. Bunun üzerine şampiyon güreşçi, birkaç kez başkanın yanına gidip otomobilini almasını istedi.

Başkan Cuma İş'in vaad ettiği otomobili uzunca bir süre almaması üzerine şampiyon güneşçi Mustafa Çetin, elindeki senedi icraya koydu. Adana 12’inci İcra Müdürlüğü’nün işlemleri başlatarak, maaşına haciz koydurduğunu, vaadlerin bu kadar ‘ucuz olmaması gerektiğini’ belirten Çetin, “Jübilemde başkan bana 3 bin YTL nakit ve 2 bin YTL değerinde altın taktı. Ancak, otomobil için verdiği sözü tutmadı. Başkanı defalarca uyardım. Artık, telefonlarıma da çıkmıyor. Beni, ‘İstanbul’dayım, Ankara’dayım’ mesajlarıyla oyalıyor. Bana verdiği sözü tutsun. Böyle başkanlık olur mu? Bizim sırtımızdan bir sürü reklam ve sponsorlardan para kazandı” dedi. Başkanı Cuma İş ise, güreşçinin parasını ödeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Belediyemizin bütçesi kısıtlı. Bu kısıtlı bütçeyle böyle bir festival düzenledik. Sponsorlarımızdan gerekli desteği göremedik. Destek göremeyince de jübilesini yaptığımız sporcuya parasını ödeyemedik. Ancak en kısa zamanda ödeyeceğiz. Ben, kısıtlı bütçemle ilçemize 1 milyon YTL’lik asfalt yaptırdım. Sürekli ilçede duran bir insan değilim. İstanbul, Ankara’ya gidip ilçemize kaynak arayışları içinde olan biriyim.”

Senedi kendi adına düzenleyip, imzalayarak veren Başkan İş, bu paranın belediye bütçesinden mi, yoksa başka bir kaynaktan mı ödeneceği konusundaki soruyu, “Belediyenin düzgün bir bütçesi var mı ki ödeyelim. Paramız yok ki. Kısıtlı bütçemiz var. Festivali de oradan buradan topladığımız, işadamlarımızı devreye sokarak, sponsorlar bularak düzenlemeye çalıştık. Bu çalışmalarımızda bile istediğimiz gibi bir bütçe oluşmadı. Benim borcum borç, sporcumuzu da destekleyelim düşüncesiyle bu jübileyi gerçekleştirdik. Borcumuzu ödeyeceğiz” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
misafir IP: 85.104.217.xxx Tarih : 9.09.2008 12:53:48

Bence ikiside reklam peşinde.Ayrıca güreşçimizde Feke'lidir.Kendini ne sanıyor bu arkadaş.Gariban Feke lilerin bir kaç kuruş vergi verdiği belediyeden ne arabası bekliyor.Bu kadar düştüyse teprik ederim.Ayrıca Cuma İŞ başkan,sallarken biraz küçük sallayın.Yarın,başka biri çıkıp benim gemimi ver diye ağlamasın.