4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Güreşler pazar günü yapılacak

Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri Pazar günü yapılacak.

Güreşler bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen yeni tesislerde gerçekleştirilecek. Tesislerin açılışı Adana Valisi İlhan Atış tarafından yapılacak.
Organizasyon öncesi karakucak güreşlerinin yapılacağı yeni tesislerde incelemelerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Kızıldağ Yaylası’nın Ata sporumuz olan güreşe bir çok ünlü isim kazandırdığını kaydetti. Soyunma odaları, duşlar ve tuvaletlerin yeraldığı iki adet standart ölçülere sahip çim futbol sahasının ve sosyal tesislerin hizmete hazır olduğunu kaydeden Başkan Durak, “Kızıldağ güreşleri bu yıl bir başka güzel olacak” dedi.
Mazisi yaklaşık 600 yıl öncesine dayanan Kızıldağ Güreşleri Kırkpınar’dan sonra Türkiye’nin en eski spor organizasyonlarından birisi olarak ön plana çıkıyor. 16 yıldır Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve farklı şehirlerden gelen çok sayıda sporcunun katılımıyla yapılıyor.
Kızıldağ Güreşleri, Hacı Aldatmaz, Mehmet Kartal, Abdurrahman Çay, Ruhi Var, Remzi Göçer, Sadi Doğdu, Mehmet Ali Durmaz, Ramazan Karataş, Cevdet Teker, İskender Var, Zamir Apaydın ve daha birçok güreşçiyi Türk sporuna kazandırdı.
Pazar günü sabah saat 10.00’da başlayacak olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri 11 ayrı sıklette gerçekleştirilecek. Müsabakalar lisanslı güreş hakemleri tarafından yönetilecek. Dereceye giren sporculara toplam 16 bin 550 lira ödül dağıtılacak.
Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin öncesinde Cumartesi günü akşam saat 20.30’da gerçekleştirilecek olan Kızıldağ Şenlikleri’nde ise Türk Halk Müziği’nin ünlü sesi Songül Karlı konser verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?