4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gürültü kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

Adana'da iki motosikletli, gürültü çıkardıkları için tartıştıkları mahalleli tarafından darp edildikten sonra arkadaşlarıyla olay yerine gelerek kalabalığın üzerine ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

İddiaya göre, gece saat 02.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yamaçlı Mahallesi 650. sokakta iki motosikletli "Fazla gürültü çıkarıyorsunuz, çevreyi rahatsız ediyorsunuz" diyen mahalleliyle tartışmaya başladı.

Motosikletlilerden biri çıkan tartışmada mahalleli tarafından darp edildi. Bunun üzerine motosiklet sürücüsü, "Bekleyin geleceğim" diyerek arkadaşıyla birlikte olay yerinden ayrıldı. Mahalle sakinleri de bunun üzerine ellerine geçirdikleri sopalarla beklemeye başladı. Bir süre sonra motosiklet sürücüsü, bir kaç arkadaşını daha yanına alarak plakası alınamayan bir otomobille aynı mahalleye geldi.

Otomobildeki şahıslar, mahallede toplanan kalabalığın üzerine rastgele ateş açtı. Aralarında kadınlarında bulunduğu kalabalıktan 3 kişi yaralandı. Şahıslar aynı otomobille olay yerinden kaçarken, yaralılar Olcay Bayakı (37), kardeşi Kenan Bayakı (33) ve amcasının oğlu Serdar Bayakı (36) otomobillerle Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan 1 çocuk babası
Olcay Bayakı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneye gelen yaralı yakınları fenalık geçirdi. Olcay Bayakı'nın eşi Ayfer Bayakı, sinir krizleri geçirirken, bir kişi ise doktorların yaralılarla yeteri kadar ilgilenmediği gerekçesiyle ortalığı birbirine kattı.

Olayın görgü tanıklarından Gürsel M. (36), sokaklarından geçen iki motosikletliyi fazla gürültü çıkardıkları gerekçesiyle uyardıklarını belirterek, "Buradan ilk önce iki kişi motosikletle geçti. Ben ve arkadaşlarım kendilerini 'arkadaşlar sizin motorunuz bizlere son derece rahatsızlık veriyor' diye insanca ikaz ettik. Diğer motordan inen çocuğun bizlere ilk lafı 'ben Anadolu çocuğuyum, bana kimse karışamaz' diyerek bıçak çekti. Daha sonra arkadaşlar kendisine yumrukla vurdu. Çekti, gitti. Aradan bir saat geçmeden bir kaç arkadaşını toplayıp arabayla geçip bize ateş etmeye başladılar. Dolayısıyla kardeş olan Olcay ve Kenan arkadaşlarımız yaralandı" dedi.

Polis ekipleri, olay yerinde yaptıkları araştırmada 5 adet kovan buldu. Olay yerindeki incelemeler devam ederken, silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 11:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?