30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Güvercinler geçim kaynağı oldu

Adana'da tarihi Ulu Camii ve çevresindeki binalarda yaşayan binlerce güvercin bir ailenin geçim kaynağı oldu.

Ulus Mahallesi Kızılay Caddesi'ndeki 1541 yılında inşası Piri Mehmet Paşa tarafından tamamlanan Ulu Camii ve çevresindeki yapılar binlerce güvercine ev sahipliği yapıyor. Cami çevresinde uçarak görsel bir şölen oluşturan güvercinler Taş ailesinin de geçim kaynağı haline geldi. Mehmet Taş adlı vatandaş, cami önüne güvercinler toplanmaya başlayınca onlara yem attığını ve bu sayede güvercinlerin her geçen gün çoğaldığını söyledi. İlk başlarda güvercinleri kendisinin beslediğini ancak daha sonra güvercinlerin çoğalmasıyla birlikte yoldan geçen vatandaşların güvercinlere olan ilgisinin arttığını belirten Taş, bu sayede güvercinlere yem atmak isteyenlere 1 YTL'ye yem sattığını anlattı.

Bu yolla geçimini sağlayıp çocuklarını okuttuğunu söyleyen Taş, "Günde en az 20-25 kişi güvercinlere yem satın alıp atıyor. Özellikle çocuklar, güvercinleri görmek ve onları izlemek için anne ve babalarını buraya getiriyor" dedi.
Kendisinin hem güvercinlere baktığını hem de evine ekmek götürdüğünü ifade eden Taş, "Hayvanlara olan ilgimden dolayı Allah benim yüzüme baktı. Burada her yer güvercin. Güvercinleri sevdikçe onlara ilgi gösterdikçe sayıları artıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 13:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?