2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Haber-Sen'den sürgün iddiası

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, Haber-Sen Adana Şubesi Örgütlenme Sekreteri Abdulkadir Demir'in, iş yerinde yaşanan haksız uygulamalara karşı çıktığı için Adana'dan Gaziantep'e sürgün edildiğini ileri sürdü. 

Sendika üyesi PTT çalışanları, Haber-Sen Adana Şubesi Örgütlenme Sekreteri Abdulkadir Demir'in Gaziantep'e tayin edilmesini, Adana PTT Başmüdürlüğü önünde protesto etti. 

Haber-Sen Genel Başkanı Yılbaşı, burada yaptığı açıklamada, yıllardır PTT'de yaşanan başta personel eksikliği ve iş yoğunluğu olmak üzere pek çok sorunu görmezden gelen mevcut sorunların çözümüne duyarsız kalan ve çözüm üretmeyen PTT yöneticilerinin, sorunları baskı ve sürgün yöntemiyle çözmeye çalıştığını savundu. 

Abdulkadir Demir'in, iş yerinde yaşanan haksız uygulamalara karşı çıktığı için Adana'dan Gaziantep'e sürüldüğünü iddia eden Yılbaşı, şunları kaydetti:
"Kamu görevlilerinin sendikal haklarını düzenleyen 4688 sayılı yasa, sendika yönetim kurulu üyelerinin sendikal faaliyetleri nedeniyle görev yerlerinin değiştirilemeyeceğini açıkça belirtmektedir. Yargı kararlarına ve yasal düzenlemelere rağmen Abdulkadir Demir'i sürgüne gönderenler suç işlemektedir. Arkadaşımızın şahsında sendikamıza ve çalışanlara gözdağı verilmek ve susturulmak istenmektedir. Sürgün politikalarına derhal son verilmeli, arkadaşımız eski iş yerine iade edilmelidir. Aksi takdirde sürgün kararına imza atanlar ve onaylayanlar hakkında adil ve idari soruşturmanın açılması için hukuki ve meşru mücadelemizi yükselteceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 14:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?