24
Nisan
2024
Çarşamba
ADANA

Haberi izledim pişman oldum!

Adana'da parkta fotoğraf çektiren gelin ve damadın arabadaki altınlarını çalıp kaçan 3 kişi yakalandı. Geçtiğimiz hafta pazar günü Adana'da düğündem önce fotoğraf çektirmek isteyen gelinin takılarını çalıp kaçan 3 kişi yakalandı. 

"GELİNİN AĞLAMASINA DAYANAMADIM"

Zanlılardan biri, "gelinin ağlamasını televizyonda izleyip çok üzüldüm, kolumu cama vurup yaraladım, o yüzden teslim oldum, altınları da savcıya vereceğim" dedi.

OCAK AYINDA NİŞANLANMIŞLARDI

Olay, geçtiğimiz hafta pazar günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi Fuzuli Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Kozan ilçesinde bir markette yöneticilik yapan Selman Demiryürek (26) geçtiğimiz ocak ayında Seda Demiryürek'le (25) nişanlandı.

CAMI KIRIP ÇALDILAR

Çift, Kozan'da düğünlerinin olacağı gün Merkez Park'ta fotoğrafı çektirmek için Adana'ya geldi. Genç çift, Merkez Park'ta fotoğrafçı Nebi Çıtak'ın objektifine poz verirken, nişan töreninde takılan altınlarını yol kenarındaki gelin arabasında bıraktı. Bu arada çantayı gören hırsızlar, gelin arabasının camını kırdı. Hırsızlar, 15 bin lira değerindeki altınların bulunduğu çantayla kayıplara karıştı. 

OLAYI TEMİZLİK İŞÇİSİ GÖRDÜ

Durumu fark eden temizlik işçilerinin bildirmesiyle gelen polisler, gelin ve damadı fotoğraf çekilirken bulup durumu anlattı. Şaşkınlık yaşayan çift, gelin arabasının yanına geldiğinde gerçekten altınların çalındığını gördü. Gelin bir süre şoku atlatamayarak ağladı. Gelin ve damat polis merkezine giderek düğün öncesi ifade verdikten sonra Kozan'a gelerek düğünlerini yaptı.

KAMERALAR TEK TEK İNCELENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ise düğün aracını soyan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Dedektifler hırsızlaran gidebileceği güzargahtaki bütün güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Kayıtlar incelenirken gelinin çantası elide olan iki şahsın yüzünü kapattığı görüldü. Polis hemen şahısların kimliklerini tespit için çalışma yaptı.

"HABERİ İZLEDİM PİŞMAN OLDUM"

Polisler kısa sürede kamera kayıtlarında gördükleri kişiler üzerinde yoğunlaşınca, şüphelilerin çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan Mehmet A. (26), Ümit E. (24) ve Uğur K. (25) olduğunu belirledi. Polis, zanlıları Dağlıoğlu ve Gülpınar mahallelerinde saklandıkları evlerde yakaladı. Zanlılardan Mehmet A., adliyeye sevk edilirken, "Televizyonda haberi izledim ve pişman oldum. Gelinin gözyaşlarına üzüldüm. Sinirden cama yumruk attım ve elim yaralandı. İşsizim ve 1,5 yaşında çocuğum var. Bundan dolayı hırsızlık yapıyorum. Altınları bir yere sakladık. Savcıya teslim edeceğim" dedi.

Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Mehmet A. daha önce de bir inşaata çıkıp intihar girişiminde bulunmak istemiş polisin ikna etmesiyle kurtarılmıştı. 

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2013 Pazar 14:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?