2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hac başvurularında izdiham

HAC BAŞVURULARINDA İZDİHAM

Adana'da 2011 yılı hac organizasyonuna başvurmak için sabah erken saatlerde İl Müftülüğü'ne gelen hacı adayları uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğun kalabalık nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bu yıl hacca gitmek isteyenlerden 2010 yılında kuraya katılanlar için "kayıt yenileme", ilk defa başvuracaklar için ise "ilk defa kayıt yaptırma" şeklinde iki ayrı kategoride hac başvuruları başladı. Hacı adayları bir an önce başvuru yapabilmek için Adana İl Müftülüğü önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah ezanından sonra müftülük önüne gelen hacı adayları, belgeleri alıp doldurduktan sonra başvuruda bulundu. Müftülük önünden ana caddeye

doğru uzun bir kuyruk oluşturan hacı adayları arasında sıra kapma nedeniyle zaman zaman tartışma yaşandı. Bazı hacı adayları belgeleri dolduramadığı için yanlarında getirdikleri akrabalarından yardım alırken, bazı hacı adaylarının belgelerini ise yoldan geçen vatandaşlar doldurdu.

Zaman zaman izdihama neden olan hacı adayları, sabah ezanından sonra müftülük önüne geldiklerini ve 4 saattir kuyrukta beklediklerini söyleyerek, "Geçen yıl ne güzel numara veriyorlardı, sıramız gelince gidip başvuruyorduk. Bu yıl ise kuyrukta saatlerdir beklemek zorunda kaldık. Hacca gidecek insanlara bu yapılır mı?" dediler.

Kayıt yenileyecek ve ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları ile bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, başvurularını 'hac.diyanet.gov.tr' adresinden veya doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları form dilekçeyle il ve ilçe müftülüklerine yapabiliyor. İlk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarının kişi başına 15 lirayı Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenen Ziraat, Halk, Vakıflar, Al Baraka Türk Katılım, Asya Katılım, Kuveyt Türk Katılım ve Türkiye Finans Katılım

bankalarından birine doğrudan ya da internet üzerinden yatırmaları gerekiyor. İl ve ilçe müftülüklerine ilk defa doğrudan müracaat yapanlar, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir suretini, kayıt yenileyenler ise nüfus cüzdanı fotokopisini müracaat dilekçesine ekleyecekler. Başvurular 6 Mayıs'a kadar devam edecek.

HAC BAŞVURULARINDA İZDİHAM
HAC BAŞVURULARINDA İZDİHAM
HAC BAŞVURULARINDA İZDİHAM
HAC BAŞVURULARINDA İZDİHAM
HAC BAŞVURULARINDA İZDİHAM
HAC BAŞVURULARINDA İZDİHAM
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2011 Pazartesi 10:23:01
Güncelleme :26 Nisan 2011 Salı 12:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?