1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Hacı adaylarına eğitim

Adana'da 2011 yılında Hac'ca gidecek olan hacı adayları, İl Müftülüğü'nce düzenlenen eğitim seminerlerine katılarak, ibadetleriyle ilgili olarak gerekli bilgileri alıyor.

Türkiye'nin ve aynı zamanda da Ortadoğu'nun en büyük camilerinden biri olarak öne çıkan Sabancı Merkez Camisi'nde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına yoğun ilgi gösteriliyor. Her hafta Salı, perşembe ve cumartesi günü haftada 3 gün 3'er saat olarak planlanan eğitimlerinse 25 Eylül Pazar gününe kadar devam edileceği belirtildi.

Seminere katılan hacı adaylarının heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmazken, etkinliğe katılan hacı adaylarına da Hac ile ilgili idari konuların yanı sıra beşeri münasebetlerle birlikte genel konular hakkında alanında uzman din görevlileri tarafından bilgi verildi. Teknolojiden de faydalanılan eğitim çalışmalarında Kabe maketi de kullanılarak, katılımcılara Hac ibadetlerini yerine getirirken, neler yapmaları konusunda da uygulamaları olarak eğitim verildiği kaydedildi.

Eğitimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsmail Canbolat, bir 'ibadet mevsimi'nden çıkıp, bir başka 'ibadet mevsimi'ne girildiğinin altını çizerek, “İslam'ın şartlarından olan Hac'ca gitmeyi Rabbim, her Müslüman'a nasip etsin. Hac ibadetini yapabilmemiz için hem belli bir zenginliğimizin olması, hem de sağlımızın iyi olması lazım. Beden ve malla yapılan bir ibadet olan Hac'ca gidecek olan kişilerin, Adana'dan başlayacak olan yolculuklarında Mekke ve Medine'de Hac görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat etmesi gerekiyor” dedi.
Kutsal topraklara gidildikten sonra Hac'cın, artık bedenen yapılması gereken bir görev haline geldiğinin altını çizen Canbolat, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Hac ibadeti yorucu bir ibadet fakat bir o kadar da tatlı ve muazzam bir ibadettir. Mebrur Haccın karşılığı ancak cennettir buyuruyor Peygamber Efendimiz. Mebrur Hac, kişinin Hac'dan sonraki hayatında da güzel ve temiz yaşamasına verilen addır. Bizi Hac'dan önceki hayat ve Hac'dan sonraki hayat bekliyor. Hac gibi zor bir ibadeti geceyi gündüze katarak, uykusuz, yorgun yapılan bir ibadeti Rabbim hepimize hakkıyla yapmayı nasip etsin. Hacılık eşi benzeri bulunmayan bir değer ve meşakkatli bir ibadettir” ifadesini kullandı. şeklinde konuştu.

Öte yandan, İl Müftülüğü'nce organize edilen eğitim seminerlerinin 8-25 Eylül tarihleri arasında düzenleneceği ifade edilirken, söz konusu etkinliklerin aynı zamanda da 11 ve 18 Eylül tarihlerinde sırasıyla Ceyhan ve Kozan ilçelerinde de düzenleneceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2011 Salı 16:54:54
Güncelleme :6 Eylül 2011 Salı 16:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?