2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hacı Sabancı konserle anıldı

Adanalı işadamı Hacı Sabancı, ölümünün 10'ncu yıldönümünde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ÇDSO) verdiği konserle anıldı.

Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'nda düzenlenen konseri izleyen merhum Hacı Sabancı'nın eşi Özcan Sabancı, "Değerli dostlarım, bu akşam rahmetli eşimi anma konserini onun çok sevdiği Adana'da yapıyoruz. O Adana'yı ve sizi çok severdi. Eminim ki, siz de onu hiç unutmuyor ve rahmetle anıyorsunuz. Kısa bir süre önce genç yaşında kaybettiğim oğlum Mehmet'i dualarla andık. Tanrı, hiçbir anne babaya evlat acısı vermesin. Hacı bey, yoğun iş temposuna rağmen Adana'nın ekonomik ve kültürel kalkınması için çok emek verdi. İnsanoğlu fanidir, onları ölümsüz kılan, geride bıraktıkları kalıcı eserlerdir. O bu kente eserler bıraktı. Hacı bey, bir Adana sevdalısıydı. Ben de onun adına yaptığım tüm etkinlikleri Adana'ya taşıyorum" dedi.

Konsere eşi Birsen Atış ile birlikte katılan Adana Valisi İlhan Atış da, Hacı Sabancı'nın Adana için büyük yatırımlar yaptığını ve tüm Adanalıların Sabancı ailesi ile gururlandığını belirtti. Atış, Adana'ya yaptığı büyük yatırım ve desteklerle Sabancı Ailesi'nin mühür vurduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Hep bir şeye yanarım, keşke ben de Adana sevdalısı olarak, Adana sevdalısı Hacı Sabancı ile çalışabilseydim. Görürdünüz o zaman ne olacağını, ama Allah bunu bana nasip etmedi. Bir rüyam var. Türkiye'de, bin Sabancı olduğunda ülkenin şeklinin çok değiştiğini göreceksiniz. Ülkemizde Sabancılar kolay yetişmiyor. Umuyorum ki, Sabancılar çoğalır ve Türkiye sürekli Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda hiç durmadan yürür. Adana senfoni orkestrası olan bir kent, kadın erkek eşitliğinin yüksek olduğu, ressamları, sanatçıları, müzisyenleri olan bir kent. Daha iyi bir kent olmak için seçilmişler ve atanmışlar hep beraber kol kola çalışmaktayız. Bu çalışmayı yaparken Hacı Sabancı'nın ve Sabancıların Adana'da yaptıklarını her gün görüp, minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Onlardan aldığımız emaneti daha iyi bir şekilde devam ettirmek zorundayız."

Konseri yöneten ÇDSO daimi şefi Emin Güven Yaşlıçam ise Hacı Sabancı'nın kültür ve sanata verdiği desteğin unutulmamasını istedi. Soprano Perihan Nayır Artan ile bariton Gökhan Koç'un solist olarak görev aldığı konserde, Sabancı anısına G. Verdi'nin 'Talihin Kudreti Uvertür', 'Talihin Kudreti Arya: Pace pace mio dio', 'Macbeth Arya: La luce sanque', 'Rigoletto Arya: Cortiagiani', 'Macbeth Düet: Fatal mia donna un murmure', G. Bizet'in 'Carmen Arya: Escamillo', P. Mascagni'nun 'Cavalleria Rusticana: Intermezzo', M. Mussorgski'nin 'Çıplak Dağda Bir Gece', P. I. Tschaikowski'nin '1812 Uvertürü Op.49' eserleri seslendirildi.

Konsere, Belediye Başkanı Aytaç Durak ve eşi Yıldız Durak, eski Devlet Bakanı İmren Aykut, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın eşi Olcay Köksal ile Sabancı ailesinden Ömer Sabancı, Aysen Sabancı, Arzu Sabancı, Şevket Sabancı, Demet Sabancı ve çok sayıda davetli katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 09:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?