4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hacivat-Karagöz çocukları büyüledi

Seyhan Belediyesi 6. Ramazan Etkinlikleri kapsamındaki Hacivat ve Karagöz ile illüzyon gösterisi çocuklara unutamayacakları bir akşam yaşattı.

Seyhan Kültür Merkezi önünde kurulan etkinlik alanında önce geleneksel gölge oyunu Hacivat ve Karagöz gösterisi sahne aldı. Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Veysel Sadak’ın yönettiği gölge oyununda etkinlik alanını dolduran binlerce çocuk hayatları boyunca unutamayacakları bir gece yaşadı.

İnsan ilişkilerinde yanlış anlamalara vurgu yapan ve buna bağlı olarak gelişen birbirinden komik diyalogların konu edildiği Hacivat ve Karagöz gösterisi yoğun ilgi gördü.Hacivat ve Karagöz’ün ardından illüzyon gösterisi başladı. Klasik illüzyon numaralarının izleyiciler de dahil edilerek gerçekleştirilmesi geceye katılanların büyük ilgisini çekti. İllüzyon sanatçısının sahnede sergilediği oyunlar, minik izleyiciler kadar yetişkinlerinde coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, etkinlik programını hazırlarken yediden yetmişe her kesimin taleplerinin dikkate alındığını belirterek, "Kültür Merkezi önünde Ramazan ayı boyunca her akşam düzenlediğimiz programlara vatandaşlarımızın büyük ilgi göstermesi yaptığımız çalışmanın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor” dedi.

Seyhan Belediyesi 6. Ramazan Etkinlikleri programı her yaştan ve her kesimden meraklıları için Ramazan ayı boyunca her gün saat 20.30’da Seyhan Kültür Merkezi önünde düzenleniyor. Etkinlik takviminde 27 Ağustos Perşembe günü Hakan Deveci’den Türk Halk Müziği, 28 Ağustos Cuma günü de Tarık Karadağ’dan Tasavvuf Müziği konser programları yer alıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 12:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?