2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hafızlara mezuniyet töreni

HAFIZLARA MEZUNİYET TÖRENİ

Seyhan Müftülüğüne bağlı Tepebağ Kur’an Kursu ve Hacı Cumali Öztürk Kur’an Kurslarından mezun olan 25 öğrenci için hafızlık, mezuniyet ve diploma töreni düzenlendi.

Ortadoğu’nun en büyük camisi olan ve 30 bin cemaat kapasitesine sahip Sabancı Merkez Camii'nde gerçekleşen programa yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Göremezi, Temsilen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Eski Sakarya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ali Erbaş, Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Seyhan Müftüsü Halil Uzun, diğer ilçe müftüleri, Kuran Kursu öğreticileri, din görevlileri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticileri, meslek odaları temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, törende yaptığı konuşmada, bugünün önemli bir gün olduğunu, ilk defa böyle ve bu büyüklükte Sabancı Merkez Camii'nde bir organizasyonu Seyhan İlçe Müftülüğünün başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr.Ali Erbaş da yaptığı konuşmasında böyle güzel bir programa kadın erkek büyük küçük büyük bir kitlenin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erbaş, "Ne mutlu bu hafız yavrularımıza ve ne mutlu onların anne ve babalarına yarın Allah’ın huzurunda ödüllerin en güzeli ile taltif edileceklerdir. Hafızlık büyük bir unvandır Kuranı Kerim'de yüce rabbimiz içinizde hayra davet eden iyiliği emreden kötülükten nehy eden bir topluluk bulunsun emrini hiçbir zaman unutmayalım. Şu güzel tabloyu niçin bizde çocuklarımızla yaşamayalım hafızlık elbette kolaya bir şey değildir. Buna biraz gayret ve çalışma ile rahat elde edilebilecek büyük manevi bir şereftir, bir gayedir. Allah herkes ten böyle hafız çocuklar nasip etsin" dedi

Prof. Dr.Ali Erbaş'ın konuşmasından sonra 25 hafız koro halinde tekbir, besmele ve Kafurun süresini okudular. Ardından hafızlar diplomalarını Prof. Dr. Ali Erbaş İl Müftüsü İsmail Canbolat ve Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un elinden aldılar.

HAFIZLARA MEZUNİYET TÖRENİ
HAFIZLARA MEZUNİYET TÖRENİ
HAFIZLARA MEZUNİYET TÖRENİ
HAFIZLARA MEZUNİYET TÖRENİ
HAFIZLARA MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 13:42:03
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 13:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?