2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hain saldırılara kınama

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ceylan, Aktütün Sınır Bölüğü'ne ve Diyarbakır'daki polis servis aracına düzenlenen saldırıları kınayarak akın kanı durdurmak için gerekenlerin uygulamaya konulmasını istedi.

Ceylan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde dernek üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, teröristlerce Aktütün Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda 17 askerin şehit olduğunu 6'sı ağır 22 askerin yaralandığını, Diyarbakır'da ise polis servis aracına düzenlenen saldırıda 4'ü polis 5 kişinin şehit olduğunu ve 17'si polis 21 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Dünyada kan dökerek başarıya ulaşan hiçbir terör örgütünün bulunmadığını vurgulayan Ceylan, "Baskın yapılmadan önce bu vatan haini
alçakların yaptıkları hazırlıklardan mutlaka Kuzey Irak bölge yöneticilerinin bilgisi olduğu, kullanılan ağır silahlardan anlaşılmakta ve onlardan destek gördükleri aşikardı.

Yetkililerin bu hainler ve bunlara yardım ve yataklık yapanlar ile içerdeki ve dışarıdaki hainlerden hesap sormasının zamanı gelmiş ve geçmektedir. Gerekli yasalar, siyasi irade tarafından biran önce çıkarılıp uygulamaya konularak akan kanı durdurmak için gerekenler derhal yapılmalıdır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?