2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hakem Kursu 7 Haziran'da başlıyor

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Korfbol Aday Hakem Kursu, 7-10 Haziran 2008 tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilecek.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Korfbol Aday Hakem Kursuna katılacaklarda aranılan şartlar ve istenen belgeler şöyle:
"TC vatandaşı olmak, 17 yaşından küçük olmamak, sağlık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile belgelemiş olmak, yüz kızartıcı suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya İl Ceza Kurullarından 6 ay veya daha fazla ceza almamış olmak."

Korfbol, erkeklerle bayanların birlikte oynadıkları tek takım sporudur. Oyun basketbol ve hentbola benziyor olsa da, belirgin özelliklerle bu spor dallarından ayrılıyor.
Oyunun amacı, topu rakip takımın "korf" denilen, sepete benzer yüksek potasına atmaktır. Her yaştaki kadın ve erkeklerin oynayabilecekleri bir spor olan korfbol, kapalı alanların yanısıra, çimde, kumda veya suda da oynanabiliniyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 10:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?