5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Halaylı eylem

Adana’da Türk Telekom çalışanları, kurumun özelleştirilmek istenmesini halay çekerek protesto etti. Türk Haber-İş ve Haber-Sen temsilcileri, kurumun 3 yıllık karına denk gelecek bir rakamla rantiyecilere peşkeş çekilmek istendiğini iddia etti.

Türk Telekom çalışanları merkez postane yanında toplanarak hükümetin özelleştirme politikasını protesto etti. Aynı kurumda örgütlü Türk Haber-İş ve Haber-Sen üyeleri birlikte halay çekerek hükümet aleyhine sloganlar attı.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yılmaz Tankut ile Türk-İş temsilcilerinin de destek verdiği protesto eyleminde hükümet; kurumu, uluslararası sermayeye peşkeş çekmekle itham edildi.

Türk Haber-İş Şube Başkanı Asaf Güzelce, Türk Telekom’un ülke ekonomisine her yıl milyarlarca lira katma değer sağladığını, 160 yıllık altyapısı ve birikimiyle Türkiye’nin stratejik kurumlarından biri olduğunu belirtti. Şebeke büyüklüğüne göre dünyanın en büyük kurumu olan Türk Telekom’un IMF ve Dünya Bankası’nın direktifleri ile yabancı rantiyeye peşkeş çekilmek istendiğini savundu.

Kurumun satış şekline de dikkat çeken Güzelce, "Avrupa ülkelerinde de özelleştirmeler yapıldı ancak onlar Türkiye gibi blok satış yerine halka arz yöntemini kullandı. Almanya bu yol ile yüzde 26’sını, Belçika yüzde 50’sini, Bulgaristan yüzde 65’ini, Danimarka yüzde 39’unu, Portekiz yüzde 28’ini, Finlandiya yüzde 46’sını, İsveç de yüzde 30’unu halka arz ederek özelleştirdi. Bizi yönetenler, Türk Telekom’un blok satışına bir isim koysunlar, zarar ettiği için mi, yoksa teknolojisi eski diye mi satılmak isteniyor. Yoksa 3 yıllık karına denk gelecek bir fiyatla peşkeş mi çekilmek isteniyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 18:33:46
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?