3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Haldeki dükkanların satışı başladı

Vedat Dalokay Meyve Sebze Hali’ndeki dükkanların satışı başladı. Açık artırma usulüyle başlayan satışlar Cuma gününe kadar devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi yeni binası Encümen Salonu'ndaki ihaleye Başkanlık eden Aytaç Durak, satış öncesi esnafa seslendi. "Her zaman söylediğim gibi belediyeyi özel sektör gibi yönetmeye devam ediyorum" diyen Başkan Durak, belediyeye gelmeden önce devlette ve özel sektörde bulunduğunu, müteahhitlik yaptığını ifade ederek, "Müteahhitlik dönemimde çok sayıda ev, dükkan ve apartman yaptım. Bunların tamamını sattım" dedi.

Amacının halka hizmet götürmek olduğunu, sebze hallerinin kurulmasının nedeninin ucuz ve sağlıklı ürünü halka ulaştırabilmek olduğunu kaydeden Durak, esnafa yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"Halk bir yandan ucuz ve sağlıklı sebze-meyve alırken, elbette esnaf da para kazanacak. Bu dükkanların belediyenin mülkiyetinde olmasına gerek yok. Belediye yine denetimini yapacak. Maliye vergisini, belediye rüsumunu yine alacak. Değişen bir şey olmayacak. Ne olacak? Tapular belediyenin kasasında değil, esnafta olacak. Esnaf çocuklarına tapu bırakacak. Sizden alınan paralar da yine size hizmet olarak yansıyacak."

Bu ihalenin de daha önce olduğu gibi yine halkın ve basının huzurunda açık artırma usulü ile yapılacağını vurgulayan Durak, "Burada işletmecilik yapan esnafımıza öncelik ve hak tanıyacağız. Kim ne kadar rakam verirse, aynı yerde faaliyet gösteren esnaf bu rakamın yüzde 25 aşağısını verirse dükkanın sahibi olacak ve daha ucuza alacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ilkleri kendisinin uyguladığını söyleyen Başkan Durak, "25 yıldır başkanlığını yaptığım belediyede hep ilkleri uyguladım. Bu da bir ilktir. Özelleştirmeyi bütün belediye başkanlarına tavsiye ediyorum. Önemli olan hem halkımızın, hem de esnafın kazanmasıdır" dedi.

Daha sonra ihaleye geçildi. İşletmeci Salime Öztek adına ihaleye giren Muzaffer Menteş, 135 bin YTL muhammen bedelli dükkana 140 bin YTL teklif verdi. Daha sonra diğer dükkanların satışına geçildi. İhale sonuçlarının daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Başkan Durak, ihale sonrası bir gazetecinin özelleştirme ile ilgili sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
"Yaptığım her iş vatandaşın hayrına olmuştur. Yıllar önce hipodromun da satılmasını çok istemiştim. O tarihte hipodrom satılmış olsaydı, o parayla Adana’daki bütün okul yerleri istimlak edilir, eğitim sorunu çözülürdü."

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?