29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hale yeni yol yapılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve nakliyecilerin kent merkezine girmeden sebze haline ulaşmalarını sağlayacak yeni bir yol açma çalışmasının son aşamaya geldiği belirtildi. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, yaptığı açıklamada, Çukurova topraklarından elde edilen sebze ve meyvelerin nakliyeciler tarafından kent merkezine girmeden Vedat Dalokay Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne ulaştırılması yönündeki talep üzerine yol açma çalışması yapıldığını belirterek, “Sebze Hali esnafının sıkıntılarını gidermek, tarımsal ürünlerin kent merkezine girmeden sebze haline ulaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan yol açma çalışmalarımız hızla sürüyor. Akkapı Mahallesi’nden başlayıp Gülbahçesi’ni takiben sebze haline ulaşacak 7 kilometre uzunluğundaki yolun tamamlanması için ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor” dedi. 

D-400 karayolunun güneyindeki yolun en kısa sürede hizmete gireceğini kaydeden Gülşen, “Tarımsal üretimi desteklemek, sebze ve meyveci halinin talebini yerine getirmek, hal gelirimizi artırmak ve kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılan bu yol sıkıntıları önemli ölçüde sona erdirecektir” şeklinde konuştu. 

Akkapı’dan başlayıp Gülbahçesi’ni takiben hale ulaşan yolun tamamlanmasıyla hem kent trafiğinin rahatlayacağını, hem de nakliyecilerin kolay taşımacılık yapacağını söyleyen Vedat Dalokay Yaş Sebze ve Meyve Hali esnafı, bu hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’a teşekkür etti. 

Yol olmaması nedeniyle bugüne kadar nakliyede zorluklar yaşandığına dikkat çeken hal esnafı, “Seyhan ve Yüreğir’in güneyindeki tarlalardan alınan ürünlerin naklinde önemli sorunlar yaşıyorduk. Başkanımız Durak’tan yol açılması ricasında bulunduk. Sağolsunlar bizleri kırmadılar. Yolumuz şimdi açılıyor ve asfaltlanıyor. Nakliyeciler bundan böyle kent trafiğine girmeden hale ulaşabilecek. Bu hizmeti bizlere getiren Başkan Durak’tan Allah razı olsun” dediler. 
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 15:57:54
Güncelleme :3 Haziran 2007 Pazar 16:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?