4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Halep treni geldi

Türkiye ile Suriye arasında turizm ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Halep-Mersin uluslararası yolcu treni, ilk seferine çıktı. Tren, Adana Garı'nda törenle karşılandı.

Halep Valiliği'nden bir heyeti ve çok sayıda Suriyeli medya mensubunu taşıyan tren, Adana Gar'ın Vali Yardımcısı Fikret Deniz ile TCDD 6. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Çopur tarafından karşılandı. Törende Büyükşehir Belediyesi halk oyunu ekibi de folklor gösterisi sundu. Vali Yardımcısı Deniz, seferin iki ülke için hayırlı olmasını diledi. Tren daha sonra Mersin'e hareket etti.

Halep-Mersin, Mersin-Halep arasında haftada 2 gün tren seferi gerçekleştirilecek. Uluslararası bir niteliğe sahip olan trenin pazartesi ve perşembe günleri Halep'ten saat 21.00'de, Mersin'den ise salı ve cuma günleri saat 23.00'Te hareket edeceği belirtildi. Toplam 270 yolcu kapasiteli olan ve 5 adet klimalı pulman vagondan oluşan trende ayrıca 1 yemekli vagon da yer alıyor. Tren bileti ücretlerinin ise Mersin-Halep arasında 18.65 euro, Adana-Halep arasında 15.85 euro olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 09:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?