2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Halk ekmek uygulamasına destek

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bakkallar, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün önümüzdeki günlerde başlatacağını açıkladığı halk ekmek uygulamasını destekleyeceklerini bildirdi.

Belediye Başkanı Sözlü, Ceyhan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Güler ile yaklaşık 100 bakkal sahibi, Belediye Meclis Salonu'nda bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen hafta fırıncılarla bir araya geldiklerini hatırlatarak, "Fırıncılar, 'Biz kendimizden fazla bakkalları düşünüyoruz' deyince biz de bir de sizinle bir toplantı yapalım istedik. Amacımız Ceyhan için en iyisini yapmak" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, fırıncılarla yapmış olduğu toplantıda dile getirdiği gibi, 1999'dan bu yana hiçbir özel teşebbüsün içinde olmadıklarını ve mevcut olan kuruluşları da kiraya vererek değerlendirdiklerini ifade ederek, "İlçemizde 250 gram ekmek 50 YKr'ye satılıyor. Gerçekten çok pahalı. Önümüzdeki günlerde bu ekmeği büfelerimizde 30 YKr'den satmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Geçen hafta fırıncılarla toplantı yaptıklarını anımsatan Sözlü, "Fiyatı ndirmeyeceklerini söylediler. Sizlerin de görüşlerini almak istedik. Amacımız, halkımızın ekmeği ucuza yiyebilmesidir. Fakat sizleri de mağdur etmemeye özen göstereceğiz. Bunun için de büfelerimizi bakkallardan uzak noktalarda kuracağız" dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Güler ise, ilçe genelinde bin 200 üyeleri bulunduğunu, ancak bunlardan 700'ünün ekmek satışı yaptığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bizler de ekmeğin fiyatının yüksek olduğunu biliyoruz. Fırıncılar bize ekmeği 30 YKr'ye versinler, bizler de bunu 35 YKr'den halka satalım. Bu konuda fırıncılar da fedakarlık yapsınlar, biz bakkallar olarak fedakarlık yapmaya hazırız. Fırıncılar fedakarlık yapmaya yanaşmaz, ekmeği 50 YKr'den satışa devam ederlerse Ceyhan Belediyesi'nden isteğimiz, halk ekmek büfelerini bakkalların olmadığı yerlere koymalarıdır."

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 10:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?