4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Halk otobüslerinde 'Kentkart' dönemi

Adana’da 416 halk otobüsünün "Kentkart" sistemiyle yolcu taşıyacağı bildirildi. Seyhan Halk Otobüsleri 59 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Niyazi Göğer, kontörlü ödeme sistemiyle araç takip sisteminin Mayıs ayının ikinci haftasında hizmete gireceğini söyledi.

Göğer, "Vatandaşlarımıza daha iyi ve daha çağdaş hizmet etmek amacındayız. Vatandaşlarımız artık uygulama başladıktan sonra nakit ödemenin sıkıntısını yaşamayacak. Yolcu yoğunluğunun en çok olduğu 60 noktada bayilerimizden kontör alacaklar ve aynı yerlerde istedikleri kadar kontör yükleyebilecekler. Kontörlü kartlar arıza dışında 10 yıl geçerli olacak" dedi.

Yeni sistem ile gelire göre gerçek orantılı vergi üretileceğini belirten Göğer, "Otobüslerdeki cihazlarda her okutulan kart ile tahsil edilen ücret, araç sahibinin ilgili banka hesabına otomatik olarak girecek. Böylece vergi daireleriyle zaman zaman yaşanan uyuşmazlıklar da sona erecek. Araç takip sistemi de hem bizim için hem de vatandaşlarımız için önemli bir hizmet olacak. Mesafeye orantılı olarak araçların zaman kullanımı da daha çağdaş şekilde denetim altına alınırken, yolcu yoğunluğuna göre yönlendirmeler de daha kolay hale gelecek" diye konuştu.

Araç parkının da bütünüyle yenileneceğini ifade eden Niyazi Göğer, "Kentkart adıyla kullanacağımız sistemi şimdilik mevcut otobüslerde uygulayacağız. Ancak bu otobüslerde birinci kapı ortada olduğu için bazı sorunlar yaşanabilir. Bu sorun da, birinci kapısı önde olan yeni araçlarla ortadan kalkacak. Bu araçların rengi tamamen beyaz olacak ve ortasında mavi kuşak bulunacak. Yeni araçlar, üyelerimizin imkanlarına göre peyderpey hatlara konacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 12:30:07
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 18:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
METRO NE OLDU METRO? IP: 81.215.163.xxx Tarih : 6.05.2005 02:48:45
METRO NE OLDU METRO KARDEŞİM.İSTERSEN BELEDİYE OTOBÜSLERİNE JAKUZİ TAKTIR NE YAZAR?METROYU İSTİYORUZ.HER NEKADAR YERİN ALTINDAN GİTMESİ GEREKSEDE OLSUN İDARE EDER.KART MART HİKAYE.METROYU BİTİRİN.