29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Halk otobüsünde yolcu dehşeti

ADANA’da halk otobüsünde maganda yolcu dehşeti yaşandı. Otobüs muavini 27 yaşındaki Metin Yalınkaya'nın 90 Ykr yolcu ücretini istediği bir kişi, üzerindeki tabancayı çekerek önce kabzasıyla muavinin başına vurdu, sonra da ateş etti. Kurşunun başını sıyırdığı muavin ölümden döndü.

Yüreğir Kooperatifi’ne üye, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Hatip Kılıç’ın kullandığı 01 TD 427 plakalı halk otobüsünde muavinlik yapan Metin Yalınkaya, Dadaloğlu Mahallesi Muhammediye Camii yakınlarında yolculardan ücretleri toplamaya başladı.

Otobüsün orta kısmındaki koltukta oturan 1.70 santimetre boylarındaki yolcu, kendisinden 90 Ykr ücreti isteyen Yalınkaya’ya, “Sen kimsin lan benden para istiyorsun?” diye bağırarak tabancasını çıkarttı. Önce tabancanın kabzasıyla Yalınkaya’nın kafasına vuran maganda, bir el de ateş edip, diğer yolcuların şaşkın bakışları arasında otobüsten inip kaçtı.

ÖLÜM TEĞET GEÇTİ

Kurşunun başını sıyırdığı muavin Yalınkaya, hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Mucize eseri ölümden kurtulan ve olayın şokunu atlatamayan Yalınkaya, “Yolculardan ücret topluyordum. Bana ateş eden kişinin de yanına giderek 90 Ykr olan ücreti istedim. Bir anda ayağa kalkıp bağırdıktan sonra sonra belinden tabanca çıkartıp kabzasıyla kafama vurdu. Sersemleyip düştüm. Ardından üzerime doğru bir el ateş edip kaçtı. Allah’tan kurşun kafamı sıyırdı. Az kalsın boş yere beni öldürüyordu. ‘Param yok’ deseydi, istemezdim” dedi.

Polis, muavin ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda eşgalini belirlediği zanlıyı aramaya başladı.


Neşet KARADAĞ/DHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 12:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?